KNJIGA KOJA SE ČEKALA ‘Euroazijske priče i jedna afrička’ Borisa Rukavine

Motociklistički putopis Euroazijske priče i jedna afrička autora Borisa Rukavine promoviran je s velikim uspjehom u poznatom klubu Bikers Beer Factory u Zagrebu.

Velika gužva na promociji 2-tomne knjige dokazala je da je ovaj klub zagrebačko sjedište motociklističke supkulture, ali i da je Boris Rukavina, heroj te supkulture, objavio knjigu koja će zanimati i nadahnuti mnoge putnike na dva kotača.

On i supruga Ksenija bili su glavne “zvijezde” nesvakidašnje promocije na kojoj među nekoliko stotina uzvanika nije nedostajalo zvijezda iz moto i rock svijeta: uz članove BMW Moto kluba Zagreb, druge motoriste i strastvene ljubitelje putovanja na dva kotača, viđeni su i brojni ugledni umjetnici, odvjetnici, suci i poslovni ljudi: glazbeni producent Tomo In Der Mühlen, glazbenici Jura Stublić, Nenad Ninčević i Krunoslav Kićo Slabinac, glumica Mila Elegović i psihologinja Mirjana Krizmanić.

Neizostavni su bili i članovi obitelji, Borisova majka, akademska slikarica i keramičarka Ljerka Njerš i njegov polubrat, skladatelj i dirigent Antun Tomislav Šaban.

Antun Tomislav Šaban

Borisa su došli podržati i kolege putopisci: Verica i Marijan Gemić, Petar Rikić i Stojan Gajić, što sve dokazuje da su očekivanja ali i vibe koji se stvorio oko Rukavinina književnog prvijenca na iznimno visokoj razini. Promociju je vodila novinarka i rokerica Martina Validžić, uz urednika Motorevije Kristijana Tićka, dok je glumac Ivica Pucar čitao izabrane odlomke iz knjige. Jednako kao sve u publici, i njih su zanimale avanture koje su Boris i supruga mu Ksenija na suvozačkom sjedištu prošli na putovanjima opisanima u knjizi.

Iako je potrajala gotovo sat i pol, ležerna promocija obogaćena je multimedijalnom prezentacijom: fotografijama i kratkim video isječcima s putovanja autor se knjige (ali i supruga odnosno koautorica) predstavio i kao umješni snimatelj, fotograf i režiser.

Publika traži još…

Kada se tome pridoda njegov prirodni dar pripovijedanja (u što su se okupljeni uvjerili slušajući ulomke u sjajnoj interpretaciji Ivice Pucara), nameće se pitanje zašto je Boris Rukavina čekao 57 godina svog života da bi otkrio sve svoje talente i iskustva. Ako je razlog tome što je putovao i akumulirao doživljaje i iskustva, svi bismo trebali uglas povikati: “Boris, daj nam još svojih priča, slika i videa!” I naravno, kupiti njegov prvijenac.

Sama knjiga u 2 toma je impozantna tiskovina raskošnog formata 21x24cm od ukupno 750 stranica i s više od tisuću fotografija. Sam Rukavina duhovito ju je reklamirao: “Za samo 300 kuna dobit ćete 2,8kg papira!”

Autor je ujedno i suizdavač knjige, uz tvrtku Fonart, dok su layout i dizajn rad akademskog slikara Luke Gusića. Luksuzna oprema ove knjige značajno odskače od izdanja ostalih hrvatskih putopisaca objavljenih proteklih godina. Oni u publici s duljim pamćenjem komentirali su da putopisi ovakvog opsega na hrvatskom jeziku nisu bili objavljeni još od vremena legendarnog Jože Horvata!

Više informacija o Borisu Rukavini i knjizi Euroazijske priče i jedna afrička možete potražiti na Facebook stranici autora.