SPREMNI ZA MARS Australci nadomak rješenju ultimativnog problema – kako popiti pivo u Svemiru?

Houston we have a solution.

O Svemirskom smo pivu već pisali i također smo najavili da je pokrenuta Indiegogo kampanja za stvaranje budgeta kojim bi se osmislila posebna boca za uživanje u pivu u svemiru odnosno u bestežinskom stanju.

Pivovara 4 Pines Beer i tvrtka Saber Astronautics, a koji su se udružili u startup Vostok, izgleda da su stigli do konačnog rješenja kako piti pivo u bestežinskom stanju.

Radi se o posebnom dodatku koji se stavlja u bocu s pivom, a koji bi eliminirao sve fiziološke procese koje naše tijelo doživljava u svemiru, a koji utječu na konzumiranje piva, a kao što su utjecaji na naše okusne pupoljke. Tu je još i nemogućnost podrigivanja te naravno problem gravitacije koja uvelike utječe na točenje pive.

Uglavnom, posebni je dodatak u fazi testiranja, a tehnologija koja se koristi je ista onoj koja se koristi u spremnicima goriva raznih letjelica koje prolaze uvjete sličnima bestežinskom stanju.

A testovi znaju ponekad potrajati potrebno ih je ponavljati i ponavljati i ponavljati i sve to u bestežinskom stanju pomoću Zero G letova.

Za testiranja je naravno odabran irski stout s aromama kave, čokolade i karamele.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.