POLETITE GOSPODO jer Svemirsko se pivo, naravno, pije u bestežinskom stanju

Zar ste mislili drugačije?

Prije svega napomenimo da se nagradni natječaj kojeg spominjemo u ovom članku prvenstveno odnosi na naše čitatelje u Australiji, Engleskoj i SAD-u.

Naime, samo će jednog sretnika iz spomenutih zemalja pivovara Vostok, poznata po svom Svemirskom pivu (Space beer), a koja je kolaboracija između australske 4 Pines Brewing Company i Saber Astronautics, lansirati s lica zemlje i ponuditi iskustvo uživanja u ovom pivu. U bestežinskom stanju, kako i priliči.

Naravno, lansiranje s lica zemlje ne znači da će vas odvesti u svemirska prostranstva već će vas poslati u jedan bestežinski let kojeg nudi tvrtka Zero G Corporation. Radi se o modificiranom Boeingu 727 koji se diže do visina od 10 kilometara te nakon toga u naglom spuštanju paraboličkom krivuljom kreira osjećaj bestežinskog stanja.

Tijekom zajedničkog pada sretni će dobitnik lebdeći u unutrašnjosti zrakoplova uživati u spomenutom pivu.

Sve što je potrebno da bi ušli u ovo natjecanje je ispuniti obrazac, napisati mali esej od 50-ak riječi o tome kakvu vrstu Svemirskog piva želite te uplatiti, donirati 90 dolara (što je ekvivalent jedne boce Svemirskog piva) za Vostokovu Indiegogo kampanju koja kreće u travnju.

Vostok, koji je na tržištu već sedam godina, testirao je već različite aspekte Svemirskog piva. Primjerice da li je alkohol siguran za konzumiranje u svemiru? Može li se uopće stvoriti pivo koje se može piti u svemiru? Hoće li to pivo biti ukusno kao i zemaljsko.

Odgovori na ova tri pitanja su, naravno, da.

I tako je tvrtka došla do posljednje faze proizvodnje Svemirskog piva i trenutno radi na osmišljavanju i proizvodnji boce koja će sadržavati to pivo. Upravo tu na scenu dolaze Indiegogo kampanja i vaše donacije.

Glavna pak nagrada, a koja se procjenjuje na 20 000 dolara, uključuje povratni let od jedne od spomenutih lokacija do Cape Canaverala u Floridi, smještaj s tri noćenja te jedan bestežinski let u ZERO-G letećem laboratoriju.

Ako pak Indiegogo kampanja ne ispuni uvjete, odnosno ne postigne minimalni prag financiranja, pobjednik će dobiti utješnu nagradu od 1 000 dolara, što ako se pretvori u Svemirsko pivo iznosi negdje oko deset boca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.