Međunarodni je dan pive, a svima želimo onaj savršeni ‘ahhh’ trenutak

Danas u petak, 3. kolovoza već deseti puta zaredom obilježavamo Međunarodni dan piva. Kako ćete ga vi obilježiti?

Međunarodni dan piva možda i nije najpoznatiji praznik na svijetu, ali svakom ljubitelju pive on je najbolji.

Danas svakako ne trebate nikakav izgovor niti poseban povod da sjednete u pub ili šank na plaži te uživate u finom pivu.

Današnji je Dan piva već deseti po redu, a koncept mu je ostao jednak onome prije desetak godina – ljubitelji piva diljem svijeta okupljaju se kako bi obilježili i proslavili jednu jedinu stvar – pivo.

Pivo je starije od mnogih suvremenih religija i čini se sasvim prikladnim da dobije svoj dan.

A za proslavu tog dana ne traži se mnogo. Ne traže se mise, ne tražite se procesije, štandovi. Ne traži se grah, sportska okupljanja, a najmanje se traže političari.

Traži se samo da iskreno i od srca te pivskog želuca širite hmeljom obogaćenu riječ svojim najbližim i najdražim osobama.

Okupite se i darujte im pivo.

Bilo da ste u dvorištu, pivovari, kadi, baru ili na plaži djelomično uronjeni u more poput autora, samo se opustite i ugasite svoju teško zarađenu žeđ.

Međunarodni dan piva možda mnogima neće izgledati nešto drukčije od redovitog petka, no svakako zapamtite koji se dan danas obilježava.

Zadržite stoga crveno vino danas u podrumu, otvorite zanatski uradak koji ste namijenili današnjem danu i podignite čašu te zaželite onaj savršen ‘ahhh’ trenutak svim pivovarama i ljudima koji posvećuju svoje živote kako bi nam dali taj savršeni napitak.