SIX-PACK LIPOSUKCIJA Kako se moderan muškarac konačno podvrgnuo plastičnoj operaciji

Trbušni mišići, pločice, six-pack. Načelno svi ih muškarci imaju samo što su u većine nas skriveni duboko ispod masnih naslaga.

Six-pack mišići su popularni još iz vremena stare Grčke kada su isti precizno uklesani u statute bogova poput Zeusa.

Od tih davnih vremena mnogi ih muškarci pokušavaju istaknuti, da ne kažemo stvoriti, no tek rijetki u tome uspijevaju. Razlog tome je što mnogi muškarci imaju krivu predodžbu kako doći do definiranja, dakle isticanja i zadržavanja trbušnih mišića.

Dok neki vjeruju da se do njih dolazi samo predanim radom i svakodnevnom vježbom, danas su svakako sve češći slučajevi u kojima se muškarci podvrgavaju plastičnim operacijama oblikovanja tijela, poput liposukcije.

Savršeno tijelo

Oblikovanje tijela ili estetska kirurgija prisutni su u modernom društvu već neko duže vrijeme. Prvo su ti zahvati bili popularni među ženama, no danas ih sve više koriste i muškarci.

U većini slučajeva koriste se kao dio procesa uklanjanja neželjenog masnog tkiva (prvenstveno s trbušnog područja), odnosno definiranja savršenog oblika tijela.

Posjedovanje savršenog tijela sve je više postalo prihvaćano kao društveni standard. Razlog tome su primjerice mnogi eksponirani glumci koji zbog svojih poslovnih angažmana moraju oblikovati vlastito tijelo do savršenstva (jer Thor je savršen).

Upravo zbog svojeg utjecaja na okolinu te sveprisutnošću društvenih mreža, oni nameću određene standarde ljepote koji su sve zahtjevniji za održavanje.

Estetska kirurgija je samo jedan način kako zadovoljiti te standarde modernog društva.

Nije sve u vježbanju

Mnogi će fitness stručnjaci savjetovati muškarce da sve što trebaju je posebna oprema za vježbanje ili posebna rutina vježbanja i praktički im garantirati definiranje trbušnih mišića, naravno, kroz izvjesno vrijeme predanog i napornog rada.

No, kako izgleda, stvari su ipak nešto kompliciranije.

Jedan od razloga tome je genetika. Naime, kod nekih je muškaraca teško pa i nemoguće doći do savršene definicije trbušnih, ali i ostalih, mišića.

Sljedeći razlog tome je što se mnoge vježbe fokusiraju na definiranju isključivo trbušnih mišića, dok ostatak tijela bude po tom pitanju zapostavljen.

No, potrebno je ipak raditi na cijelom tijelu, a kako bi se s vremenom definirali i trbušni mišići.

Najčešće pak je razlog tome što muškarci jednostavno nemaju vremena provoditi sate u teretanama i raditi na tijelu jer moraju brinuti o poslovnim obvezama, obitelji, društvenom životu te sijasetu drugih obveza.

Vrlo se često današnji muškarci uspoređuju s muškarcima nekada koji su, moramo priznati, uvelike imali, ali i održavali trbušne mišiće. Razlog tome nije bilo redovito vježbanje, način prehrane kao ni razni zahvati oblikovanja tijela već svakodnevni fizički rad.

Nekada su muškarci znatno više poslovnog dijela života provodili uz fizički rad. Danas je taj aktivni fizički rad uvelike zamijenjen uredskim pasivnim poslovima. Današnji je posao prvenstveno sjedeći.

Spasonosna liposukcija

Većina muškaraca koji ozbiljno razmišljaju o svojim mišićima mogu postići dovoljno snage, ponajviše one trbušne te se fizičkom aktivnošću, predanim vježbanjem riješiti takozvanih visceralnih masnoća. Masnoće su to koje obavijaju mišiće i nije ih moguće odstraniti liposukcijom.

No, pravi problem leži u potkožnom masnom tkivu, a kojeg je vrlo teško eliminirati kroz dijetu ili vježbanjem.

Tu na scenu stupa liposukcija, konkretno tumescent liposukcija. Zahvat je to koji se radi pod općom ili lokalnom anestezijom gdje se masna tkiva izlažu posebnoj tekućini (tumescent tekućina) koja onda rastvara to masno tkivo kako bi se moglo ukloniti iz tijela. Plastični kirurg ovom metodom zahvaća direktno dijelove tijela iz kojih se želi ukloniti neželjeno potkožno masno tkivo.

Konkretno, nakon što se ukloni masno tkivo s područja trbuha, odnosno trbušnih mišića plastični će kirurg krenuti s procesom odnosno finalnim zahvatima oblikovanja željenog područja, odnosno trbušnih mišića upotrijebivši svoj svoje znanje, ali i mrvicu kreativnosti.

Valja na kraju napomenuti da nakon ovog zahvata ne dobivamo finalni i trajni oblik trbušnih mišića jer ako prestanemo s vježbanjem i pravilnom prehranom, masno će se tkivo opet nakupiti i zasjeniti trbušne mišiće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.