Gospodo, za bolji seks i nezaboravne orgazme podvrgnite se vazektomiji

Vazektomija kao takva u nas, ali ni u svijetu nije baš popularna, ali navodno, nakon toga, seks je znatno bolji.

Sveučilište u Frankfurtu sprovelo je istraživanje bazirano na 294 muškarca te su došli do zaključka da je kod muškaraca koji su učinili vazektomiju spolni život puno bolji. Naime, prema njihovom istraživanju vazektomija kao nuspojavu muškarcu ostavlja jači seksualno nagon, jače erekcije, ali i bolje orgazme. Što pak naravno uzorkuje to da ti muškarci imaju više i bolji seksualni život.

Razlog tome prilično je neobična, ali kako navode znanstvenici, nimalo iznenađujuć. Naime, prema njihovim pretpostavkama muškarci su bolji i opušteniji u krevetu jer ne moraju brinuti o tome da će njihove partnerice nakon toga ostati trudne.

“Uspjeli smo dokazati da je zadovoljstvo spolnim činom u muškarca u porastu, dok je kod žene nepromijenjeno”, navodi se u istraživanju, “Razlog tome je nedvojbeno nedostatak straha od neželjene trudnoće.”

No, usprkos ovim dobrim vijestima, te činjenice da se radi i relativno brzom i bezopasnom zahvatu, interes muškaraca za vazektomijom je u opadanju. Statistike pokazuju da se tek svaki deseti muškarac zapadnog svijeta odlučuje na vazektomiju. U Velikoj Britaniji pak je zabilježen strelovit pad u posljednjih desetak godina, gdje je s 30 000 zahvata godišnje danas spalo na svega 10 000 vazektomija godišnje.

Smatra se da su razlozi tome sve više negativnog publiciteta spram tih zahvata koji se emitira u raznim medijima, a osim toga tempo današnjeg života je takav da muškarci žele imati otvorene karte do kraja, jer razvodi brakova, danas su, sve češći.

Vazektomija je inače velika, bitna, ali prije svega osobna odluka u muškarca i njegove obitelji. Ako se muškarac odluči na nju, a prije svega neka vas nikako ovakvi i slični članci ne povode u odlukama, u Hrvatskoj mora imati najmanje 35 godina, no zbog nejasnoća u zakonu, a i u načinu plaćanja, svaki se zahvat još uvijek vodi iznimno.