Gospodo, ova će vam mobilna aplikacija otkriti da li ćete moći imati djece

Ako planirate u budućnosti imati djece, nije loša ideja da polako zavirite što se to događa u vašim međunožnim vojarnama.

Aplikacija je nazvana YO Home Sperm Test, sasvim logično, a ono što radi i nije neka revolucija po pitanju današnje tehnologije, no revolucionarno pak je što se tiče uvida u broj i stanje naših spermića. Kameru telefona pretvara u mali, ali moćni mikroskop koji omogućava da vidimo koncentraciju i živost malih spermića u kapljici pripremljene sperme. Jel’ da je ovo super?

Ne morate ići više u bolnice, klinike, zatvarati se u WC i svoje male ostavljati na milost ili nemilost ne baš uvijek ugodnih medicinskih sestara i tehničara.

Sve možete odraditi doma. Sami.

Da biste testirali spermu, trebate isprazniti svoje spermonosce u šačicu, baš kao i u klinici (zar ste mislili da postoji neki drugi način?), pomiješate sadržaj bočice s priloženim ukapljenim prahom i pustite da odleži 10 minuta. Nakon toga, a kad smjesa bude krasne ružičaste boje, pomoću priložene pipete jednu malu kapljicu ove mješavine stavite na trakicu testera koja se onda stavlja u utor na YO testeru. Sve skupa priključite na vaš pametni telefon, a koji tog trenutka postaje još pametniji.

Na scenu zatim stupa fotoaparat koji će analizirati zumirani uzorak, snimiti kratki video zapis i u vrlo kratkom roku otkriti koncentraciju i stanje vaših spermija, drugim riječima otkriti će va dali ste plodni ili ne.

Ako ste sve napravili kako treba, mobilni telefon nikako ne bi smio biti u kontaktu sa spermom ili još gore, vašim spolovilom.

Tvorci ove aplikacije uvjeravaju nas da svrha iste nije samo svojevrsna zabava i hvaljenje pred frendovima već je doista cilj da ako postoji problem da se otkrije u što ranijoj fazi jer u ovom trenutku opasno raste problem neplodnosti kao i broj neplodnih muškaraca diljem svijeta.

A prema američkom pak društvu za reproduktivnu medicinu, 40% neplodnosti u parovima posljedica je upravo slabe kvalitete sperme.

Stoga, gospodo, krenite s provjerama na vrijeme, dok još, kako se ono kaže, možete.