Pravilan i redoviti unos tekućine u organizam pospješuje rast, ali i samo zdravlje vaše brade

U trenutku kada ste žedni vaš je organizam već u početnoj fazi dehidracije te je potreban unos tekućine. Idealno bi bilo kad bi pronašli svoj ritam unošenja tekućine (ne previše ie ne premalo) tijekom dana, a da nikad ne osjetite onu žeđ. No, nema mjesta panici sve će biti u najboljem redu kad nakon osjeta žeđi jednostavno popijte obične, hladne vode.

Pijte vodu, često i gdje god stignete

Konzumiranje obične, čiste, hladne vode najčišći i najbolji je način hidratacije organizma. Pijenjem vode omogućavate održavanju savršenog i potrebnog balansa tjelesnih tekućina u tijelu. Spomenimo da je naše tijelo izgrađeno od preko 60% materijala baziranog upravo na vodi.

Konzumacija vode će nas držati hidratiziranim, ali isto tako će nam poboljšavati cirkulaciju krvi, hranjivih sastojaka u tijelu ali i održavanju idealne temperature tijela.

Dobrom pak cirkulacijom krvi u našem tijelu omogućit ćemo koži da bude zdrava, revitalizirana i mladenačka. A na koži pak znamo što raste. Raste između ostalog i brada, predmet pažnje naše potpune koncentracije i pažnje.

Može i ostala pića, ali pripazite na njih

Tržište je prepuno raznih tekućih pripravaka, sokova, energetskih pića za koje će vam trgovci nuditi savršeno zdravlje, produljeni život, a kad ih upitate da li pospješuje zdravlju brade – naravno. Sjećam se ružne situacije s jednim trgovcem obične vode koji se skriva iza brojke 1862 kada sam bio sam u uredu i kada mi je neljubazna osoba s druge strane dala ultimatum ili ću popiti 3 one velike boce vode tjedno ili mi neće više dostavljati jer se njima isplati. Ja to jednostavno moram popiti i svaki dan moram popiti x čaša. Imala je ona cijelu prodajnu matematiku iza toga, ali nije imala na umu moj odgovor – doslovno sam ih izbacio na cestu.

Ako ste žedni pijte vode, ima je na pretek. Ako već želite piti razne napitke, bacite oko prije svega na sastav tog pića. Neki, iako ne izgledaju slatko imaju daleko previše šećera, a neki na kojima i stoji natpis 100% prirodno nemaju nikakvih veza s prirodom, osim što je voda, koliko toliko, prirodna.

Ne, pivo vas neće hidratizirati, naprotiv

Nakon napornog dana, kad stignemo na zasluženi odmor onako gladni, žedni, umorni nema ničeg boljeg od uživanja u hladnom finom pivu, a prije same večere. Ako ste žedni, ako osjećate da vam nedostaje tekućine, umjesto pive popijte hladne vode, osjećat ćete se znatno bolje, ali i zdravije jer će vaš organizam biti hidratiziran. Nakon toga krenite na večeru i poslije večere ili tijekom večere otvorite neko fino pivo i uživajte u njemu. Pivo je napitak za uživanje u okusima ječma i hmelja, a ne za gašenje žeđi, osim ako ste lagano ušli u svijet alkoholizma te ako pijete samo još jednu, mi istinski uživatelji u pivu to zovemo, pišalinu.

Pivo između ostalog sadrži i alkohol koji pak umanjuje proizvodnju hormona antidiuretika u organizmu. Hormon je to kojeg tijelo proizvodi, a da bi moglo što efikasnije reapsorbirati vodu. Tijelo s manjim količinom ovog hormona gubit će više tekućine nego obično i to najčešće kroz proces pišanja. Znate i sami kada tijekom večeri popijete nekoliko piva da su vaši odlasci na WC češći nego inače. Da time gubite tekućine i potrebno je uz pivu unositi u vode.

Pronađite što najbolje funkcionira za vas

Uglavnom proces hidratizacije organizma ovisi pojedinačno od osobe do osobe. Jednog kad pronađete svoj model, svoj tempo unošenja vode držite se njega. Možda je to kombinacija vode uz povremene unose nekog izotoničnog napitak. Možda doista pola litre vode i tri decilitra teškog stouta ujutro djeluje savršeno za vaš organizam.

Uglavnom unos vode ne samo da blagonaklono djeluje na organizam, on blagonaklono djeluje i na bradu.

Uz pravilno održavanje bradatog ponosa, a koje smo već često spominjali na portalu, nanošenje ulja, balzama, ne izlaganje previše suncu te redovitu i pravilnu hidrataciju organizma brada će vam cijelog svog vijeka biti samo ponos i dika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.