Tri greške koje se mogu dogoditi bradonji i rješenja koja primjenjujem

Tri greške koje sam radio, a jednu od njih još redovito radim i danas te se jednostavno moram malo više potruditi da mi ista ne postane stvar navike. Stoga, u nastavku tri greške i rješenja koja poduzimam da bi ih ili sveo na minimum ili uopće eliminirao iz života. (Pisanje i biti svjestan grešaka je također jedna dobra metoda eliminiranja istih.)

Loš i jeftin trimer

Sjećam se da je u jednom trgovačkom lancu bila akcija koju nisam mogao propustiti. Trimer za kosu, bradu, popularno zvana “mašinica za šišanje” za svega pedesetak kuna. Bio bih lud kad je ne bi kupio. I kupio sam je. Nakon par dana promišljanja o tome kakvu ću si bradu srediti, gdje skratiti, koje linije naglasiti krenuo sam u akciju. Prvih nekoliko rezova je krenulo više nego savršeno. No, onda je na red došlo opravdanje cijene trimera. Jeftin i bezimeni trimer jednostavno je radio po svom. Kad sam malo bolje pogledao, nož koji reže se ukosio tako da je jednim potezom po bradi ostavljao bradu različite duljine. Nakon malo vremena počeo je čupati, zapinjati i na kraju krajeva ne rezati bradu.

Trimer me ostavio nedovršena posla, uništene brade. Morao sam posuditi novi trimer te ekstremno skratiti bradu kako bi sakrio sve one nedostatke i uništenja koja mi je isti prouzročio.

Rješenje: Nikad ne kupujte jeftini trimer. Ili kupite kvalitetu (našao sam Philips za 500 kuna i pouzdan mi je već niz godina) ili se redovito pojavljujte kod brice koji će vas srediti kako treba.

Pijano (ili napušeno) uređivanje brade

Budimo realni, ovo vam se dogodilo nekoliko puta. Kupite si pivicu, dvije, tri, viski ili bilo koje omiljeno piće te gledate TV, igrate igru ili jednostavno kontemplirate o životu na balkonu i odjednom vam uleti u glavu ideja o tome da trebate drastično srediti bradi i baš u tom trenutku. Izgledat će savršeno. Jedinstveno.

Ne, gospodo, izgledat će strašno i požalit ćete istog trenutka kad se mrvicu otrijeznite.

Rješenje: Nema nekog rješenja, osim da ni ne pomišljate o brijanju i sređivanju brade kad ste pijani ili pripiti. Ako vam i padne ideja, zapišite je, stavite u bookmark ili na bilo koji način spremite za kasnije i kad se otrijeznite razmislite ponovno. 99% šanse da ćete ideju istog trenutka baciti u smeće i biti sretni što ništa niste poduzimali.

Zaboravljanje nanošenja ulja

To je greška koju radim i danas. Jednostavno probudim se, skuham kavicu, odradim osnovnu higijenu, sjednem za komp ili odem van i zaboravim na ulje. Sve to vrijeme moja brada trpi. Trpi sunce, trpi prašinu, trpi sve one uvjete u kojima se nalazim, a bez adekvatne zaštite, hrane, hidratacije. Učestalo ponavljanje te greške dovest će do prhuti, dovest će do ispucalih vrhova i naposljetku dovest će do brade s kojom nećemo biti zadovoljni.

Rješenje: nabavite nekoliko ulja i balzama te ih strateški rasporedite na mjesta po stanu koja često gledate. Da, teško ćete ukućanima objasniti da bočica s uljem mora biti na polici s ključevima, ali objasnite. Imajte jednu bočicu u torbici, uvijek u džepu jakne. Tako da kad i izađete i odete na posao te zaboravite nanijeti ulje, bočica je uz vas. To sam počeo osobno prakticirati i moram priznati da je moja brada bolje. Doduše prhuti nikad nisam imao, ali sam zato imao problem ispucalih vrhova kojih sada više nema.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.