Kako sam se junački riješio neugodnog svrbeža i suhe kože ispod brade

Svrbi vas brada gospodo? Konkretno svrbi vas koža ispod brade? Naravno da vas svrbi i znate da je to nekako često kod toplijih dana odnosno mjeseci. Za sve početnike i bradonje u nastajanju ne pričamo o onom početnom svrbežu koji se javlja nakon par tjedana kada vaša baby bradica polako sazrijeva u mladenačku stariju bradu.

Ovo je svrbež koji se javlja zbog isušivanje kože ispod brade, a nekako i sami znate da je suha koža, ma gdje se ona nalazila na vašem tijelu, malo osjetljivija i malo svrbi, pa kako ne bi i ona ispod brade. Taj svrbež i sama suha koža posljedica su upravo nošenja brade, stoga i rješenje odnosno eliminaciju toga moramo potražiti u ovoj domeni.

Držim bradu čistom

To svi znamo. O čemu sad tu opet pričam. Pričam o tome da smo u nekoliko navrata savjetovali da tijekom toplijih ljetnih mjeseci malo češće peremo bradu. Dok je izvan ljeta dovoljno dva do najviše tri pranja tjedno, kroz ljeto bi to mogli slobodno raditi malo češće. Naravno nikako nemojte svakoj jutra ili večeri bradu temeljito prati šamponima i sapunima za pranje brade, neka to i dalje bude na nivou 2-3 puta tjedno jer ti će preparati isprati van i sva ona prirodnu vlagu i ulja koja su bitna za našu bradu, a što će opet ostaviti bradu suhom i gorom nego dosad.

Stoga svakog jutra nakon buđenja te svake večeri prije spavanja toplom ili mlakom vodom isperite bradu, prođite prstima kroz nju, neka osjeti vodu, neki vi osjetite da ste je očistili od nakupljene prljavštine, znoja.

Naravno negdje  gdje je potrebno svakodnevno pranje brade šamponima, perite je, ali budite sigurni da onda svakodnevno ujutro i navečer nanosite samo prirodna i kvalitetna ulja i balzame.

Koristim ulja i balzame kojima vjerujem

Najlakše se zaputiti u neki od dućana s kozmetičkom robom, barem ih imamo na svakom koraku, potražiti ulje za bradu i nanijeti. Naravno time baš i niste pomogli vašoj bradi. Zaboravite na to. Potražite ulja malih proizvođača. Proizvođača ulja koji koriste samo prirodne sastojke, koji koriste pomno odabrane prirodne sastojke. Kupujte od ljudi koji nose brade jer oni će ta ulja koristiti i na sebi.

Kroz proces groominga pronaći ćete idealne kombinacije sastojaka i ulja koji najbolje djeluju na vašu bradu. Držite s njih.

Ne pretjerujem kod nanošenja

Više je bolje. Nije. Iako vam izgleda da bi ponekad bilo pametno dobro nauljiti tu suhu bradu, nabaciti još malo balzama da se sve fino poravna i uredi. No, vjerujte na riječ da nema nekakvog dodatnog efekta ako nanesete više ulja nego ga vaša brade treba. Naš će organizam sve te viškove ili odbaciti ili nepoželjno skladištiti (recimo masnoće). Nekoliko kapi, ovisi o duljini i gustoći brade je sasvim dovoljno. S vremena na vrijeme ubacite koju kap više, ako je brada zaista suha, ali nikako ne pretjerujte jer jedini efekt koji ćete postići je da će sve oko vas biti masno – mobitel, odjeća, ruke, naočale.

Ne sušim bradu sušilom za kosu

Iako sam ponekad i sam kriv za ovo nikad ne prakticiram sušenje brade vrućim zrakom. Ponekad kad želim ili trebam ubrzati proces sušenja radije koju minuticu laganim toplim ili hladnim zrakom provjetrim kroz mokru bradu. Tijekom vrućih dana ovo je ujedno savršeni način hlađenja brade i tijela.

No, u većini slučajeva ručnikom obrišem bradu, malo je ostavim da osuši na zraku te na još uvijek vlažnu bradu nanosim ulje. To je za mene i moju bradu najbolji proces kojeg sam isprobao i njega se držim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.