#BEERFOAMART Sada možete, gospodo, pivsku pjenu pretvoriti u umjetničko djelo

Ili samo pomalu ljutu poruku kolegi koji onako, nedžentlmenski, kasni na vaš dogovor.

Ako se smatrate ljubiteljem pive i u neku ruku ovo skoro pa božansko piće vam je na svakodnevnom meniju onda ste vrlo vjerojatno upoznati s pojmom head. A to je, gospodo, pjena na pivi i po kojoj se vrlo često može razlučiti kvalitetno i potentno pivo od onog običnog industrijskog napitka namijenjenog taženju žeđi radnika po bauštelama. Bez uvrede tim radnicima, naravno, znaju oni da bi konzumacijom crnog stouta posao obavljali nekom drugom prilikom.

Sad kad smo to apsolvirali, vrlo vjerojatno ste upoznati i s oznakom #beerfoamart koja na Instagramu okuplja ne samo ljubitelje piva već jednu podgrupu, specijalizirani nišu tih ljubitelja, a to su, slobodno možemo tako nazvati, fetišisti za pivskom pjenom. Naravno, gospodo, ovime samo mislimo na neiskrivljenu ljubav i poštivanje ovog elementa pive, bez ikakvih bludnih misli, koji molimo vas ipak zadržite za sebe. Mi jesmo.

Sada već svojevrsno znanje točenja pive s pjenom dobiva svoj umjetnički epilog. A on dolazi u obliku 3D printera iza kojeg se nalazi tvrtka Beer Ripples, a čiji je cilj u prednji plan dovesti umjetnost pisanja po pivskoj pjeni.

Uglavnom njihov 3D printer koristi posebnu tintu baziranu na sladu, a koji će na vašoj pjeni ispisati željeno umjetničko djelo.

Da, gospodo, to možemo nazvati umjetničkim i prije svega jedinstvenim umjetničkim djelima. Ma koliko god ono bila kratkotrajno, odnosno traje vjerojatno do prvog srka, ali opet sasvim dovoljno da ga današnja moderna zajednica pivoljubaca zauvijek zabilježi pametnim telefonima i objavi na Instagramu pod oznakom #beerfoamart.

Cijeli taj proces nastanka umjetnine na pjeni traje vrlo kratko, drugim riječima nakon što vam konobar natočite pivo i pobrine se da ima postojanu pjenu isto to stavlja u 3D printer i nakon 11 sekundi pjena vašeg piva transformira se u nešto veličanstveno.

Naravno, to veličanstveno može biti bilo što odabrano iz baze postojeće fotografija ili grafika ili jednostavno putem besplatne aplikacije 3D printeru pošaljete svoju omiljenu fotografiju s mobitela. Ili bilo koju drugu poruku.

Gospodo, samo je bilo pitanje vremena kad će ispijanje piva u omiljenom vam pubu postati svojevrsno konzumiranje umjetničkih djela.

Evo, postalo je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.