NIKAD ČULI ZA NJIH Ben Milam proizvodi burbon koji ubire nagrade gdje se pojavi

Natjecanje San Francisco World Spirits održava se svakog proljeća i odličan je način upoznavanja i nagrađivanja malih i velikih destilerija.

Nagrade koje proizvođači pića osvajaju na ovom natjecanju kreću se od Best in Show, najbolja votka pa sve do serija najboljih viskija.

Ove je tako godine bilo mnogo viskija koji su se istaknuli svojom kvalitetom, aromama i okusom, ali unatoč oštroj konkurenciji, drugu godinu zaredom, mala destilerija iz Blanca u Teksasu osvojila je nagradu Double Gold za njihov burbon.

Vrlo je vjerojatno, gospodo, da, baš kao i mi, prvi put čujete za ovaj burbon, kao i destileriju.

Naime, novoosnovana destilerija Ben Milam Whiskey nalazi je na samom Divljem Zapadu i to u pokrajini Texas Hill te trenutno nudi samo tri proizvoda odnosno pića – Single Barrel Burbon Whiskey zatim Barrel Proof Straight Burbon Whiskey te Straight Rye Whiskey.

Da ova njihova nagrada nije slučajnost već očiti istančani ukus za proizvodnju finog viskija, u prilog ide i to da je njihov straight rye prošle godine osvojio srebrnu nagradu.

Destilerija još uvijek proizvodi u ograničenim količinama, no svakako im se možete javiti i eventualno dogovoriti neki način da ovaj novi i relativno rijetki viski, odnosno burbon, završi i u vašem koktel baru, a nas svakako pozovite na kušanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.