NAJSKUPLJA TV-SERIJA IKADA Amazon će na snimanje Gospodara prstenova potrošiti milijardu dolara

Nakon što je pobijedio Netflix za prava na popularnu seriju na malom ekranu, iz Amazona su objavili da će adaptacije omiljenih djela J.R.R. Tolkiena ići u pet sezona i da će na to utrošiti više od milijardu dolara.

Mislili ste da vam je dovoljno priča iz Međuzemlja J.R.R. Tolkiena?. Ali nije. Taj detaljni – ponekad zabavan i intrigantan – izmišljeni svijet ima još puno toga za reći.

Očito i u Amazonu misle tako. Zato je King Kong online trgovine platio 250 milijuna dolara kako bi nadmašio Netflix u kupnji prava nove ekranizacije Gospodara prstenova.

Ono što je možda još nevjerojatnije, Amazon je otišao tako daleko da se obavezo na snimanje čak pet sezona nove serije.

Ta taj novac gladni hobit mogao kupiti puno drugog doručka. No, sama cijena za koju su kuplja prava nikako nije i konačna.

Hollywood Reporter piše da se Amazon obvezao da će snimanje početi do 2020. godine, odnosno “prema uvjetima ugovora”.

“Kada se uzmu u obzir troškovi produkcije kao što su glumci, producenti i specijalni efekti, očekuje se da će serija koštati više od 1 milijarde dolara”, piše THR.

Prema Nerdistu, sve ovo silno razbacivanje novcem koje traje još od jeseni prošle godine, samo je trebalo zadovoljiti šefa Amazona Jeffa Bezosa, koji je “naredio” da se nađe “nova” Igra ​​prijestolja.

I dokle god Igra prijestolja može biti mjerilo stvari za Bezosa osobno, netko bi mu trebao objasniti da u Gospodaru prstenova nema golotinje, soft-porn scena niti masovnih pokolja na vjenčanjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.