NEOBIČNA PIĆA Ljekoviti viski sa sobovim rogovima iz Tajlanda

Viski sa sobovim rogom, originalnog naziva Reindeer Antler Whiskey je jedno prilično čudno piće koje se može pronaći na raznim tržištima alkoholnih pića. Ili nije? Doduše skoro je pa nemoguće isti nabaviti u Hrvatskoj ili šire, ali činjenica da postoji i činjenica da je sve neobično uz ovo piće napisano u naslovu pobuđuje ono nešto što nas privlači da ga probamo.

Samo piće dolazi iz Tajlanda te je sastavni dio duge povijesti pripreme biljnih i ljekovitih likera u Tajlandu. Da, to je onaj dio planete u kojem u alkoholna pića, a čisto iz ljekovitih razloga, stavljaju fetuse i razna druga bića.

Ovo piće je dakle dio Yaa Dong tipa pića, a kako na Tajlandu nazivaju njihove biljne likere. Yaa dong pića su namijenjena konzumiranju u ljekovite svrhe, a za sami rog soba pak se smatra da generalno pospješuje zdravlje te vitalnost konzumenta. Drugo bilje je tu čisto da sprječava razna druga oboljenja, ništa neobično.

Ono s čime se svakako slažemo je da umjereno konzumiranje viskija djeluje blagonaklono na naš organizam, ponajviše na krvotok. Na kraju krajeva u nekim dijelovima Sjedinjenih američkih država viski je moguće dobiti čak i na liječnički recept, drugim riječima viski postaje lijek.

Stoga ovo piće i nije toliko neobično, osim činjenice da je u njemu prožet rog soba.