BRADATA NOĆ VJEŠTICA Gospodo, nitko vas ne tjera da se maskirate u zombija

Unatoč onima koji se iz ovog ili onog razloga svake godine zgražaju jer se i kod nas 'slavi' Noć vještica, većini je posve normalno da će se, prije odlaska na prigodni program u omiljeni kafić, našarati u vješticu, zombija ili se zaogrnuti u vampira.

No, kad smo već tako lako prihvatili još jedan “uvezeni običaj”, tko nam brani da mu damo domaći štih? Tko kaže da moramo papagajski ponavljati i silno se truditi napraviti maske u najboljem stilu holivudske industrije prikaza? Tako je: Baš nitko!

Zato za inovativni pristup ovogodišnjoj najstrašnijoj noći predlažemo da inspiraciju potražite među poznatim bradonjama iz povijesti. Pravim osobama. Štoviše, umjesto svojevrsne vampirsko ili izašao-sam-iz-lančanog-sudara-i-ne-znam-kako-sam-ostao-živ klasike, i ne toliko popularnih bombaša samoubojica, terorista i slični zastrašujućih likova, preporučujemo da se malo ugledate na prave osobe i to iz naše povijesti.

Osim nepregledne kolone bradatih pisaca, znanstvenika, političara… pogledajte samo monetarnu svitu lijepe naše. Ne može se poreći da je riječ o prilično lijepom izboru značajnih brkova i brada naše provijesti.

Vjerujte na riječ: kad su svi zombiji, vještice i ostali drakulajevići, nema zabave na kojoj se upravo vi nećete istaknuti kao Josip, Ivan ili Stjepan. Dok ćete kao Marko ili Ante već totalno rasturiti.

Ako pak su vam hrvatski velikani i slična ekipa malo previše, Filip Jalušić, za kojeg nije teško zaključiti da redovito osvaja priznanja na natjecanjima maskiranih bradonja, uvijek ima ideju za masku kojom ćete nedužnim prolaznicima definitivno slediti krv u žilama i doživotno utjerati strah u kosti.

Foto: Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.