Francis Ford Coppola ima ozbiljne planove pretvoriti Apokalipsu danas u video igru

"I love the smell of Napalm in the morning. ...it smells like...victory."

Vjerujem da među čitateljima portala ne postoji osoba koja nije upoznata, ako ne i više puta gledala ovo Coppolino remek djelo iz 1979. godine. Ratni je ovo film s elementima horora, koji zahvaljujući viziji samog redatelja, danas u moru, nazovimo ih sintetičkih filmova, još uvijek lijepi za ekran.

No, kako stvari stoje priča će dobiti svoj nastavak, ali ne u obliku samog nastavka ili remakea (poput posljednjeg Ramba) već u obliku video igre.

Coppola je već pokrenuo Kickstarter kampanju u kojoj traži pomoć u sakupljanju potrebnih 900 tisuća dolara. Podupiratelji će zauzvrat, naravno, dobiti psihološki horor u kojoj sama naracija te interakcija s ostalim likovima određuju smjer igre.

Dakle, igrač će pomoći kapetanu Willardu (Martin Sheen) da putuje u duboku džunglu, a kako bi eliminirao prebjeglog pukovnika Kurtza (Marlon Brando).

Coppola želi eksperimentirati sa samom fleksibilnošću platforme na koju želi implementirati ne tako klasičnu psihološku horor priču te je predstaviti jednoj potpuno novoj vrsti publike – gamerima i njihovim gledateljima.

Neki od razloga zašto se nije odlučio za nekog poznatog i renomiranog izdavača (osobno mi pada na um odlična Bethesda koja potpisuje naslove poput Fallout, DOOM, Dishonored, Skyrim, Wolfenstein, The Elder Scrolls…) je što u potpunosti želi zadržati kreativnu kontrolu nad razvojem igre te što većina izdavača igru želli pretvoriti u pucačinu.

No, ipak igra će biti na tragu Fallouta, Wasteland 2, Far Cry samo očito na stereoidima u obliku psihološkog horora.

Ne radi se o klasičnoj pucačini, već o horor igri preživljavanja, stoga poduprite Coppolu na Kickstarteru i 2020. godine mogli bi se naći usred jedne nemile vijetnamske avanture.