A ŠTO KAŽETE NA OVO? Uskoro ćemo Gospodara prstenova gledati kao TV-seriju

Foto: New Line Cinema
Igra prijestolja jedan je od najjačih televizijskih proizvoda koji je obilježio zadnje deseteljeće. Ima tu pregršt zmajeva, mačeva i raskošnih prizora bitaka. Gospodar prstenova jedna je od najuspješnijih filmskih franšiza i ima sve to plus veliku bazu obožavatelja fantastike.

Sve su to dobri razlozi, piše Variety, zbog kojih Amazon i Warner Bros. Televizija pregovaraju s Tolkienovim nasljednicima o TV seriji Gospodar prstenova.

Studio i voditelji Tolkienove ostavštine pregovaraju o seriji koja se temelji na klasičnim fantasy romanima i njihovom asortimanu hobita, čarobnjaka i ratnika, što je potaknulo nadmetanje u kojem trenutno vodi Amazon, piše Variety.

Nekako je posve logično da dok pregovori nisu okončani, ni predstavnici Amazona ni Warner Brosa nisu htjeli komentirati ove navode.

Jeff Bezos, kao veliki fan žanra fantastike, navodno je mimo svoje uobičajene prakse direktno uključen u pregovore, ali ni on ništa nije htio komentirati izjavivši samo da su pregovori zapravo tek na početku.

No, sama činjenica da se Warner Bros spominje kao kupac prava ne seriju Gospodar prstenova znači da su se, nakon izdašne nagodbe u srpnju, po tužbi koja se vukla još od 2012. godine, odnosi između studija i Tolkienovih nasljednika poprilično popravili.

Spor, s Tolkienovim nasljednicima i izdavačem HarperCollinsom s jedne strane, i Warner Brosom – koji je producirao akcijske filmske adaptacije Gospodara prstenova, kao i uvod u serijal Hobit, sve u režiji Petera Jacksona – s druge strane, nastao je zbog od upotrebe likova iz filmova u online igraćim automatima i drugim igrama.

I sada smo tu gdje jesmo, bez obzira tko iz tih pregovora izašao kao pobjednik, jedno je izvjesno – Frodo, Samwise i Gandalf uskoro bi se mogli pojaviti na našim ekranima s Jonom Snowom, Tyrionom Lannisterom i Daenerys Targaryen.

A onda tko zna, možda ćemo jednog dana gledati neki hibrid između Gospodara prstenova i Igre prijestolja… Fanovi koji već godinama analiziraju i uspoređuju oba svijeta, pronalaze nevjerojatne sličnosti i dramatične razlike, sigurno se ne bi previše buniti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.