MEĐUNARODNI DAN PIVA Gospodo, svakog prvog petka u kolovozu budite dostojni pivoljubac

Nije sasvim slučajno da se radi baš o petku, i to o prvom petku u kolovozu kojeg slavimo kao Međunarodni dan pive. Naime od 2007. do 2012. godine ovaj se dan slavio 5. kolovoza, no osnivači ovog dana sproveli su anketu među fanovima i ljubiteljima pive te su praznik preselili na prvi petak u kolovozu.

Uglavnom, sve je počelo ne tako daleke, a već spomenute, 2007 godine (ove godine možemo reći da će se proslaviti i prvi 10-godišnji jubilej slavljenja ovog dana) u Kaliforniji, točnije gradu Santa Cruz.

Sama ideja proslave ovog dana, koja je krenula kao lokalni događaj vrlo se brzo proširila diljem SAD-a, a sad je već možemo zvati i epidemija još se brže proširila diljem svijeta i to u preko 50-ak zemalja koje su punim kriglama prihvatile ovaj dan.

Uglavnom, nećemo duljiti, već ćemo samo spomenuti tri osnovna koncepta ovog pivskog praznika:

  • druženje s prijateljima i uživanje u pivu kakve god one bile
  • slavljenje i odavanje počasti odgovornima za kuhanje i serviranje pive
  • ujedinjenje svih ljudi, svih nacija, svih rasa, svih vjera, svih boja koža itd koji žele samo jedno – uživanje u pivi.

Stoga što vam je činiti za proslavu ovog dana?

Počastite prijatelje pivom, zahvalite se pivarima na pivi, počastite konobare koji vam tijekom godine poslužuju pivo. Isto tako izađite iz sigurne zone i probajte nova piva, probajte ne tako fina piva, probajte jeftina piva, probajte skupa piva. Cijenite svako pivo i poštujte svaku osobu koja uživa u pivu.

U nastavku podsjetimo na nekoliko izvrsnih članaka o pivu na našem portalu:

Živjeli, gospodo!