LJUBITELJ VISKIJA Matthew McConaughey novi je kreativni direktor Wild Turkey burbona

Kad su prije par godina vlasnici i dežurna nepca Wild Turkey burbona došli do ideje da im poznati glumac Matthew McConaughey da promovira viski, odnosno burbon, dogodilo se nešto što nisu očekivali. Pitali su ga tako da li bi želio da se za jedan plakat fotografira s njihovim viskijem. Sve što je trebao učiniti je smiješiti se, natočiti Wild Turkey u čašicu  i gledati u fotoaparata.

No, Matthew McConaughey nije kao ostale poznate ličnosti. Njegovi planovi su bili puno širi, želio se uključiti u sami proces, želio je postati kreativni direktor Wild Turkey burbona. Naravno, tko ima snage odbiti poznatog glumca, oskarovca, glazbenika i ljubitelja viskija da mu bude kreativni direktor?

Prvi zadatak kreativnog direktora je upoznat se sadržajem bačava

Njegov prvi poslovni zadatak koji je Matthew McConaughey kao kreativni direktor odradio je putovanje u Kentucky. U gradiću Lawrenceburg smještena je obiteljska destilerija Wild Turkey koja postoji još iz vremena prohibicije. Tamo upoznati ljude koji su kriju iza te vatrene vode, upoznati se s cijelim procesom proizvodnje burbona te naravno upoznati se sa svime što imaju skriveno u bačvama. Na njegovo iznenađenje probao je viski, odnosno burbon, koji je bio destilirani još prije vremena prohibicije, a kojeg samo za posebne goste ima vlasnik te najstariji aktivni destiler na svijetu, Jimmy Russell.

Rezultat svog poslovnog putovanja, a ujedno i prvo odrađeni posao novog direktora sažet je u ovaj kratki video.