Koja je razlika između ulja i balzama za bradu i što odabrati

Što staviti na bradu, ulje ili balzam?

Realno gledajući ni balzam ni ulje za bradu nisu toliko različiti, a bradu njeguju na skoro jednak način. Kad pak je u pitanju izbor između njih dvoje manje više sve se svodi na stvar osobnog izbora.

A pogledamo li malo detaljnije ovo dvoje rivala, možemo primijeniti da svatko do njih ima poneku prednost.

Prednosti ulja nad balzamom

Prednost ulja nad balzamom je što kvalitetnije hidratizira i navlaži bradu te je zbog toga pogodnija i bolja u slučaju kada vam treba brži oporavak brade.

Nedostatak je kod ulja što njime ne možete oblikovati bradu, drugim riječima ako je vaša dlaka prilično svojeglava, a kad je na početku onda je, svakako u pomoć pozovite balzam.

Prednosti balzama nad uljem

Prednosti balzama nad uljem su dakle njegova postojanost, odnosno njegova mogućnost da oblikujete bradu, pripitomite poneku podivljalu dlaku. Imajte na umu da balzam nije snažan poput voska i gela i njegova zadaća je da u nekoj mjeri prvenstveno njeguje, hrani i hidratizira bradu te da joj zadrži zadani oblik i volumen prije svega.

Trik kod upotrebe balzama je da ga prije nanošenja na bradu aktivirate. Balzam se aktivira toplinom trljajući ga između dlanova. Dakle, na dlanove nanesite potrebnu količinu balzama, aktivirajte ga, rastopite ga trljajući dlanovima i onda ga nanesite na bradu te je oblikujte.

Ima li bitnih razlika između ulja i balzama ili maslaca za bradu?

Ukratko ne. Svi su ti proizvodi prvenstveno dizajnirani da pomažu hidrataciji i kontroli brade, a ujedno joj osiguravaju sve potrebne hranjive sastojke kako bi se eliminirali bilo kakvi problemi prilikom rasta brade, a kao što su ispucali vrhovi, prhut, otpadanje dlaka i slično.

Na kraju, što odabrati za sebe i svoju bradu?

Sve se svodi na osobni izbor. Sami izbor može ovisi o mnoštvo faktora, no, prije svega postavite si pitanje zašto uopće birati?

Ulja su zamišljena da savršeno funkcioniraju uz balzame, a to je i jedan od razloga zašto će vam većina proizvođača u paketu ponuditi i ulje i balzam.

Stoga je naš savjet da koristite oboje, zajedno.

Ujutro savjetujemo da nakon pranja toplom vodom, bradu osušite ručnikom, a ako vam se žuri može i fenom, ali pripazite da zrak nije vrući. Nakon toga nanijeti ulje i dobro ga utrljati u bradi te umasirati u lice. Nakon ulja, dlanovima aktivirati balzam i nanijeti na bradu. Prilikom njege gdje se koriste obje komponente, svakako pripaziti da se uzimaju manje doze, jer će višak ulja ili balzama u bradi raditi više problema i neugodnosti nego koristi.

Dalje, tijekom dana preporučujemo samo da negdje u popodnevnim satima se nanese malo ulja kako bi hidratacija izdržala do kraj dana.

Navečer pranje brade toplom vodom, svaki treći dan i sredstvom za pranje brade, te prije spavanja nanošenje laganog sloja ulja, čisto kao prihrana preko noći.

Što se tiče balzama, osobno ga ne savjetujemo nanositi preko noći jer bi se moglo dogoditi da bradu nezgodno zaležite, a balzam će samo pomoći jutarnjem šoku pred ogledalom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.