JOŠ BRŽI INTERNET Nokia ima ruter koji pojačava signal i stišava sve ostale smetnje

Screenshot
Ono što treba spomenuti je da će ruter osiguravati stalnu i pouzdanu vezu, ali i pojačavati signal kućne mreže, kao i ubrzati postojeći internet.

Kad tad opet dođe vrijeme za promjenu kućnog rutera, jer tehnologija svakim danom sve više napreduje, a nama, običnim smrtnicima u svijetu tehnologije, ne preostaje ništa drugo nego pratiti te trendove.

Pratiti ih moraju i lideri u proizvodnji raznih gadgeta i kućnih pomagala, poput Nokije koja će nam sljedeće godine predstaviti svoj kućni Wi-Fi, odnosno svoju viziju kućnog Wi-Fi-ja.

Ono što bi prvo trebalo spomenuti je da najavljuju prilično pouzdani ruter koji ne samo da će osiguravati stalnu i pouzdanu vezu, već će i pojačavati signal kućne mreže te ubrzati sami internet jer je ruter zamišljen da radi posebno s određenim internetskim providerima te je posebno podešen da nudi što bržu vezu odnosno protok podataka.

Osim toga ovaj je ruter toliko pametan da će prije svega odskenirati vašu okolinu, zapamtiti sve prepreke, udaljenosti, upamtit će lokacije drugih rutera, drugih bežičnih veza, mobilnih uređaja te u globalu svih drugih izvora Wi-fi signala te će sukladno toj sad poznatoj okolini besprijekorno postaviti vaš novi i bolji kućni Wi-fi.

Ovim ruterom također zaboravite na mrtve kuteve. Nema ih. Barem tako tvrde iz Nokije.

Sam Wi-fi ruter temelji se na Broadcom Air-IQ tehnologiji koja istovremeno može otkriti i do 17 problematičnih točaka u vašoj kućnoj vezu, a koje bi mogle biti nepovoljne za stabilni rad kućne veze.

Uređaj radi na 2,4 te 5 GHz.

Osim toga ovaj ruter ne izgleda ružno i beživotno kao većina rutera koje imamo po domovima, a dobili smo ih od svojih operatera.

Ruter je ukrašen plavim prstenom koji nam pokazuje stanje odnosno rad ili pripravnost rutera. Naime, ruter je također zamišljen da Wi-Fi signal gasi noću kad spavamo. Dakle, svi vi koji želite spavati izvan radio valova vaše kućne mreže, to možete sad i bez razmišljanja učiniti.

Spavajte samo na radio valovima susjednih vam mreža, jer ipak neće anulirati. Ili uvjerite susjede da kupe ovaj ruter.

Za kraj još jedno obećanje iz Nokije, a to je da je riječ o najboljem ruteru u klasi gigabitnih rutera na tržištu. To mogu zahvaliti upravo Broadcom BCM4363 WLAN hardveru te spomenutoj Air-IQ tehnologiji.

Evo kako je izgledalo na ovogodišnjem svjetskom Broadband forumu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.