SPACE ODDITY Provozajmo se svemirom u Tesla Roadsteru

Ako kojim slučajem niste pratili vijesti zadnjih nekoliko sati, u posljednjoj SpaceX misiji Elon je Musk na svemirsko putovanje lansirao Teslu Roadster.

U trenutku pisanja ovog teksta Tesla se približava pojasu asteroida. Naime, inicijalno Roadster je bio upućen prema Marsu, odnosno orbiti Marsa, nakon trećeg paljenja potisnika, koje je prema Elonu Musku završilo uspješno, Roaster više nije na putanji za Mars, koju je eto preskočio, već ide prema pojasu asteroida.

Na samom se početku prijenosa nalazi kadar, odnosno pogled kroz šoferšajbu Roadstera koji eto po tko zna koji puta pokazuje kako naša Zemlja ipak nije ravna ploča. No, sumnjamo da će itko od zagovornika teorije ravne zemlji biti uvjeren u to, štoviše stručno će oni demantirati.

Ovo je lansiranje bilo ujedno i prvo lansiranje novih raketa koje se već mjesecima pripremaju u SpaceX, a koje nose naziv Falcon Heavy. Naime, u principu radi se o nasljedniku Falcon 9 raketa, a što je u principu samo kombinaciju triju snažnih potisnika.

Spomenimo još samo da je u sjeni ovog uspješnog lansiranja neuspješno odrađeno još jedno lansiranje Mike Hughesa. Hughes je jedan od glasnijih zagovornika da je zemlja ravna ploča, a koji je u svojoj raketi kućne izrade planirao samog sebe lansirati 500 metara u vis, a kako bi, na samo njemu razuman način, pobio sve teorije i dokaze o zakrivljenosti zemlje. Očekivano još jedno njegovo lansiranje prošlo je neuspješno.

Želite li biti u tijeku gdje, kada, kako i s kim se nalazi Roadster na svom svemirskom putanju svakako pratite tweetove Elona Muska. Gospodo, da bi preživjeli kao vrsta trebamo više gentlemana poput njega.