IMPERIALI GENEVE Nenormalno luksuzni humidor za cigare s cijenom od milijun dolara

Posudice za čuvanje cigara i duhana takozvani humidori nezaobilazan su segment odnosno asesoar svakoga tko uživa u cigarama ili duhanu. No kad pak na jedan takav duhanski gadget zalijepimo cijenu od milijun dolara dobijemo nešto što mora biti u najmanju ruku savršeno. A upravo to i je inačica humidora naziva The Emperador koji dolazi iz kuće Imperiali Genève.

Osim tehnološkog savršenstva ovaj humidor pravo je umjetničko djelo.

Kombinacija je to naprednog inženjerstva, tehnologije i sofisticiranosti, a koja dolazi iz Švicarske i za zaključiti je da će produkt toga biti u najmanju ruku impresivan. Humidor je sastavljen od 2600 različitih dijelova, a što sve ti dijelovi i jednoj harmoničnoj suradnji mogu učiniti pogledajmo u nastavku teksta.

Ono što je možda najimpresivnija funkcija Emperadora je napredni sustav regulacije vlažnosti. Točno regulirana temperatura i vlaga bitni su za očuvanje okusa i aroma vrhunskih cigara. Samoregulirajući sustav tako drži konstantnu vlažnost na 70%.

Otvaranje humidora također je jedan svijet za sebe. Osim što je otvaranje automatizirano ono je inicirano točno odabranom kombinacijom dodira slova na gornjoj strani, tako da je i sastav samog humidora uvijek siguran.

Nadalje, Emperador dolazi i sa satom, a radi se naravno o ručno proizvedenom tourbillon mjeraču vremena savršene švicarske preciznosti.

Spomenimo i potpuno digitaliziran i automatiziran rezač cigara, a naravno tu je i poseban mali stolić koji služi samo za paljenje cigara.

Pretposljednji bitan segment je i pepeljara koja se automatski otvara i zatvara kad joj se približi cigara.

Kao šećer na kraju, odnosno neizostavan element ovog humidora su i same cigare. Naime, humidor dolazi s 24 Gran Crü cigare. Cigare su omotane s četiri zlatna listića i svaka je spremljena u posebno staklenu tubicu. Tubice se elektronički prate tako da humidor uvijek zna koliko vam je cigara ostalo.

Impresivno, zar ne? No, koliko je impresivno, toliko je i teško nabavljivo. Ne samo da Emperador košta milijun dolara već se ih godišnje proizvede samo 12 komada, stoga uz pune novčanike potrebni su i brzi prsti, gospodo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.