JIM BEAM DISTILLER’S CUT Savršeni spoj slatkoća karamele, nagorenog hrasta i voćnih nota

Jim Beam je najprodavanija marka viskija na svijetu, a za sve ljubitelje vode života pripremio je posebnu ograničenu seriju Distiller's Cut.

Distiller’s Cut posebna je i limitirana serija ovog burbona iz Kentuckyja. Burbon je standardno odležao svojih 5 do 6 godina u hrastovim bačvama, a sam proces dozrijevanja nadgledao je Fred Noe, Jim Beamov master distiller.

Svaki od njihovih burbona nakon starenja, odnosno dozrijevanja u bačvama prolazi proces filtracije kojim se odstranjuju masne kiseline nakupljene u samom piću.

Distiller’s Cut serija je posebna po tome što nakon dozrijevanja burbon nije prošao proces filtracije, odnosno takozvane chill filtracije, a što je rezultiralo pićem znatno punijeg okusa i bogatijih aroma.

Ovakav nefiltrirani burbon, nešto je što još nismo imali ovdje u Jim Beamu, izjavio je Noe.

Kako navodi brend, Distiller’s Cut je kombinacija slatkoće karamele, nagorenih nota bačvi hrasta u kojim je odležao te lagano obogaćenih voćnih nota.

>> MOLEKULARNA PERSPEKTIVA Zašto je viski boljeg okusa kada ga razrijedimo?

Što pak se tiče samog okusa, piće je prilično nježno i kompleksno s laganim završetkom pougljenjenog hrasta, što je odlična vijest za ljubitelje burbona, a i općenito ljubitelja viskija, jer je ovdje riječ o burbonu od nemalih 50% alkohola.

Najbolje ga je stoga piti razrijeđenog s malo hladne vode ili on the rocks*, a kako bi se dodatno oslobodili bogata aroma i još puniji okus.

*on the rocks – stari su Škoti u viski stavljali ledeno hladne stijene, odnosno kamenje (rocks) koje bi uzeli iz zamrznutih potoka, danas je on the rocks, pomalo krivo, zamijenjeno za viski s ledom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.