BLADNOCH BICENTENNIAL Viski kojim Bladnoch slavi svoju prvu dvjestogodišnjicu

Sa samog juga Škotske.

Na jugu Škotske postoji destilerija Bladnoch i u biznisu sa škotskim viskijem je već preko 200 godina. Iako je svako malo iz te destilerije proizašao prilično dobar viski ova je destilerija bila na rubu propasti, sve dok se nije pojavio australski magnat jogurta David Prior koji je destileriju kupio i ponovno digao na noge.

A novi start destilerije odlučili su, a kako drugačije, proslaviti s izdanje limitirane serije Bladnoch Bicentennial viskijem kojiim će obilježiti ovu 200 godina staru tradiciju u destileriji.

Viski će biti ograničen na svega 200 boca, a sadržavat će škotski viski koji je ostario već do 29. godine.

Sve je krenulo 1988. godine kada je ovaj svježi viski ušao u bačve. Nakon što je dozrijevao je u Oloroso šeri bačvama, sljedećih je 18 mjeseci odležao u Muscatel (muškat) bačvama.

Rezultat toga je 29 godišnjak zlatne boje, cvjetnih aroma i bogatog slojevitog okusa. Od aroma očekujte guste note šerija, tamne čokolade, hrasta i citrusa, a sve je finalizirano rezonantno glatkim završetkom.

Prema riječnima glavnog destilera u Bladnochu, Iana Macmillan, novi Bicentennial se “najbolje uživa u društvu te kad se podijeli s obitelji i prijateljima”.

No, spomenimo i da će jedna boca ovog eliksira koštati i preko 5 500 eura tako da vam nitko neće zamjeriti ako i posljednju kap ovog viskija zadržite za sebe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.