HRAST I LAN Gospodo, postoji sofa, odnosno kauč koji je preudoban i za vašu profinjenu guzicu

Nije zlato sve što sja. Pa tako i kad opremamo dnevnu sobu novim kaučem, želimo eleganciju, minimalizam, moderan, ali opet rustikalan izgled, sjaj, ali ne želimo kožu. Ne želimo da nam taj kauč bude centralni element u prostoriji iako želimo da ga svi primijete i požele sjesti u njega. A opet želimo ga samo za sebe.

Od njemačkog proizvođača Nuts & Woods dolazi nama kauč naziva Oak Linen Sofa, prevest ćemo si kao sofa, odnosno Kauč od hrasta i lana. Dva su to proizvoda majke prirode koji će uvijek naći mjesta u mojoj blizini, u mojem domu, za razliku recimo od kože u bilo kom obliku.

Sofa je to koja izgleda fantastično, izgleda onako spartanski, divlje, jednostavna je za pranje i održavanje te dolazi u raznim veličina, a kako bi se što bolje uklopila u interijer.

Okvir ovog kauča je naravno napravljen do hrasta, pravog pravcatog hrasta. To je drvo, koje raste u šumi. To nije ono što vam prodaju trgovci nekretnina, namještaja i sličnog kad kažu da je u dnevnoj sobi parket masiv s posebnim “klik” načinom spajanja ploča, a u suštini se radi o čvrsto prešanim ostacima piljevine i drva koji se umjesto u toplinske svrhe prešaju u parkete i prodaju naivnim kupcima.


Isto tako platneni dio ovog kauča je napravljen od materijala lana, a ne raznih imitacija i tko zna čega sve ne što nam prodaju pod prirodno i jedva ukroćeno.

Dakle taj će vas kauč držati ne samo cijeli vijek već će se i vaša djeca te unuci generacijama prepirati oko toga tko će ga naslijediti.

Jastuci odnosno punjenje je također zamišljeno tako da se skidaju za redovito pranje, da su na bazi lana i prirodnih materijala te da ne morate sljedećih 30-ak godina udisati prašinu i razne štetne elemente umjetnih materijala te riskirati oboljenja poput recimo raka na plućima.

PREPORUČUJEMO:  Gospodo, iz srca Poljske dolazi Avionics V1 električni bicikl

Bez obzira na sve, mislimo na šalu, ovo je sofa za vas, jer ako ste imalo gentleman onda tražite jednostavnost, funkcionalnost, a prije sveg izdržljivost koja će trajati dugi niz godina. Drveni dio ima samo lagani premaz kako bi se zaštitilo drvo prilikom transporta i micanja, a jednom kad ova sofa uđe u stan očekujte poveće izljeve ljubomore od strane ostalog namještaja.

Svaka se sofa radi po narudžbi tako da je upravo vaša sofa namijenjena samo vama i nema onog straha da je po nekoliko mjeseci stajala u nekom vlažnom, hladnom skladištu koje je manje više uništilo sav drveni dio.

Eh sad kad smo kod cijene, koja ide od 2 799 eura pa nadalje, ona potpuno opravdava ono što dobijete. A dobijete njemačku kvalitetu, pravo drvo i sofu koja će vas služiti generacijama.