HRAST I LAN Gospodo, postoji sofa, odnosno kauč koji je preudoban i za vašu profinjenu guzicu

Nije zlato sve što sja. Pa tako i kad opremamo dnevnu sobu novim kaučem, želimo eleganciju, minimalizam, moderan, ali opet rustikalan izgled, sjaj, ali ne želimo kožu. Ne želimo da nam taj kauč bude centralni element u prostoriji iako želimo da ga svi primijete i požele sjesti u njega. A opet želimo ga samo za sebe.

Od njemačkog proizvođača Nuts & Woods dolazi nama kauč naziva Oak Linen Sofa, prevest ćemo si kao sofa, odnosno Kauč od hrasta i lana. Dva su to proizvoda majke prirode koji će uvijek naći mjesta u mojoj blizini, u mojem domu, za razliku recimo od kože u bilo kom obliku.

Sofa je to koja izgleda fantastično, izgleda onako spartanski, divlje, jednostavna je za pranje i održavanje te dolazi u raznim veličina, a kako bi se što bolje uklopila u interijer.

Okvir ovog kauča je naravno napravljen do hrasta, pravog pravcatog hrasta. To je drvo, koje raste u šumi. To nije ono što vam prodaju trgovci nekretnina, namještaja i sličnog kad kažu da je u dnevnoj sobi parket masiv s posebnim “klik” načinom spajanja ploča, a u suštini se radi o čvrsto prešanim ostacima piljevine i drva koji se umjesto u toplinske svrhe prešaju u parkete i prodaju naivnim kupcima.

Isto tako platneni dio ovog kauča je napravljen od materijala lana, a ne raznih imitacija i tko zna čega sve ne što nam prodaju pod prirodno i jedva ukroćeno.

Dakle taj će vas kauč držati ne samo cijeli vijek već će se i vaša djeca te unuci generacijama prepirati oko toga tko će ga naslijediti.

Jastuci odnosno punjenje je također zamišljeno tako da se skidaju za redovito pranje, da su na bazi lana i prirodnih materijala te da ne morate sljedećih 30-ak godina udisati prašinu i razne štetne elemente umjetnih materijala te riskirati oboljenja poput recimo raka na plućima.

Bez obzira na sve, mislimo na šalu, ovo je sofa za vas, jer ako ste imalo gentleman onda tražite jednostavnost, funkcionalnost, a prije sveg izdržljivost koja će trajati dugi niz godina. Drveni dio ima samo lagani premaz kako bi se zaštitilo drvo prilikom transporta i micanja, a jednom kad ova sofa uđe u stan očekujte poveće izljeve ljubomore od strane ostalog namještaja.

Svaka se sofa radi po narudžbi tako da je upravo vaša sofa namijenjena samo vama i nema onog straha da je po nekoliko mjeseci stajala u nekom vlažnom, hladnom skladištu koje je manje više uništilo sav drveni dio.

Eh sad kad smo kod cijene, koja ide od 2 799 eura pa nadalje, ona potpuno opravdava ono što dobijete. A dobijete njemačku kvalitetu, pravo drvo i sofu koja će vas služiti generacijama.