OFF GRID GOSPODO Na otoku kraj Tasmanije osiguran vam je smještaj i posao

Upravo ono što naslov govori, ali postoji jedna okolnost – 6 mjeseci ste bez struje, telefona, da time i interneta, te bez ikakvih veza s civilizacijom, osim helikoptera u slučaju evakuacije zbog nekog izvanrednog stanja.

Možda vas uvjeti odbijaju, a možda i privlače, no prijaviti se za život na otoku Maatsuyker možete samo do 20. siječnja ove godine i to direktno službi Tasmania Parks and Wildlife Service.

Jedan od preduvjeta kod prijave je da nekako dokažete da ste sposobni preživjeti 6 mjesec u pomalo spartanskim uvjetima, a zbog sigurnosnih razloga, prijave se moraju odraditi u paru, dakle u obzir ne dolaze samci. Naravno uz to morate i demonstrirati da možete 6 mjeseci preživjeti s tom osobom.

Traže se dakle po dvije osobe, gdje će svaki par odraditi turu od 6 mjeseci i to od ožujka do rujna, odnosno rujna do ožujka i tako sljedećih dvije godine.

Zadaci na otoku će vam biti prilično jednostavni, živjeti i preživjeti. Što znači potrebno je osnovno održavanje domaćinstva koje je u tom razdoblju samo vaše, te jedini ozbiljniji zadatak je dnevno javljanje vremenskih uvjeta Meteorološkom uredu Tasmanije. Za to ste naravno prije obučeni i plaćeni.

Tijekom boravka na otoku jedini redovni kontakt s civilizacijom je nakon 3 mjeseca kada vam dolazi dostava za obnovu zaliha.

Na raspolaganju vam je stoga vrt gdje ćete si uzgajati manje više svu hranu, uz ponešto ribolova i onog što je ostalo u zalihama, a koju pak kuhate u kući iz 19. stoljeća koja ima četiri sobe i kupaonicu. Ma što će vam više.

Vremenski uvjeti? Vrlo često je vjetrovito i vrlo često ćete biti mokri.

Ako smatrate da vama i boljoj vam polovici treba bijeg na pola godine, vični ste življenju off grid svakako kliknite ovdje.

 

Maatsuyker Island Lighthouse Tasmania #awesomebeachhousebicheno #tasmania #southernocean #swell #sea #island #lighthouse

A photo posted by Awesome Beach House Bicheno (@bicheno_awesome_beachhouse) on