HOD PO NEBU Šetnja najvećim ogledalom na svijetu

Postoji mjesto na kojem doslovno možete hodati po nebu. Riječ je o Salar de Uyuni u Boliviji, najvećoj slanoj pustinji na svijetu, koja se pretvori u divovsko ogledalo kada padne kiša. Usred bijele pustinje čak postoji i otok načičkan kaktusima.

U svijetu u kojem vrijeme nezaustavljivo leti, gdje ljudi moraju raditi sve brže, a stres je sve izraženiji, prilikom izbora putovanja sve se češće daje prioritet destinacijama koje nude mir i tišinu.

Na jugoistoku Bolivije, blizu granice s Čileom, na 3.653 metara nadmorske visine postoji mala zajednica u kojoj je, osim uzgoja ljama i kvinoje, glavna gospodarska djelatnost proizvodnja soli.

Slano jezero Uyuni je osebujno mjesto. Prije 40.000 godina ovo sušno područje bilo je dio jezera koje je prekrivalo veliki dio Anda. Danas je to najveća slana pustinja na svijetu.

Poput nepomičnog mora kojeg jedva dotiču južni vjetrovi, kora soli prekriva površinu od 10.582 kilometara kvadratnih.

https://youtu.be/7sA8hP2N61g

Kao i u svakoj drugoj pustinji, vremenski uvjeti u Uyuniju su ekstremni: od ledenih noćnih temperatura do žestokog pustinjskog sunca. U samom Salaru smješteno je nekoliko hotela koji su potpuno izgrađeni od soli, uključujući opeku, krevete, stolice i koktel barove. Sve je napravljeno od soli!

Ali brojni turisti dolaze u Salar de Uyuni zbog impresivnog pogleda. Bijele ravnice ispod blijedo plavog neba, okružene planinskim vrhovima na horizontu, izazivaju divljenje.

Magic Spot: Salt Flats, Bolivia

This is pretty wild. 😍Video footage via Kara and NateShared from Matador Network

Gepostet von We Are Wildness am Freitag, 9. Juni 2017

Osim toga, tišina koja se može doživjeti na ovom području je zadivljujuća. Mir i spokoj, koji se ne može naći bilo gdje, karakteriziraju ovaj krajolik. Kao i mnogi drugi dijelovi Južne Amerike, ovo područje u razvoju ima vrlo slabu ponudu u smislu shoppinga. Međutim, ako ste imalo avanturističkog duha, preplavit će vas prirodnom ljepotom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.