Airbus do 2020. godine želi uvesti krevete za spavanje u svoje avione

Kreveti će biti dostupni svim putnicima zrakoplova.

Spavanje u krevetu u zrakoplovu tijekom dugotrajnog leta dostupno je samo putnicima koji uživaju u prvoj klasi, međutim tvrtka Airbus radi na dizajnu, proizvodnji i implementaciji kreveta i za ostale putnike, a Ideja počiva na tome da se kreveti smjeste u prtljažni prostor aviona.

Airbus je najavio suradnju s francuskom dizajnerskom tvrtkom Zodiac Aerospace za izradu više prostorija i aranžmana za spavanje u teretnom dijelu zrakoplova A330.

Iako to neće biti baš onaj prvorazredni tretman koji uživaju česti putnici, Airbus je najavio da bi ta ideja svim putnicima mogla u potpunosti promijeniti doživljaj dugotrajnih letova zrakoplovom. Airbus također planira ovo promjenu uvesti i u A350 XWB zrakoplove.

“Novi putnički moduli, ako je potrebno, bit će lako zamjenjivi s redovitim kontejnerima tereta tijekom tipične pripreme za let”, navodi se u priopćenju tvrtke. “Štoviše, teretni dio zrakoplova te kompletni teretni sustav neće zbog toga trpjeti, jer će putnički modul biti smješten izravno na njemu”.

Airbus surađuje sa Zodiacom kako bi izradio niz “aranžmana” i modula, a što će omogućiti svakom prijevozniku da najbolje optimizira prostor u svojim teretnim kapacitetima.

Partnerstvo Airbus-a i Zodiac-ovog dizajnerskog tima je nešto što će biti jedinstveno na ovom tržištu.

Većina redizajna aviona nastoji optimizirati putnički prostor kako bi zrakoplov prihvatio što više putnika, a ne kako bi se poboljšala sama udobnost postojećih putničkih mjesta.

“Drago nam je što radimo s Airbusom na ovom novom i inovativnom projektu koji potvrđuje našu stručnost za ovo područje zrakoplova”, rekao je Christophe Bernardini, glavni izvršni direktor tvrtke Zodiac Aerospace Cabin Branch.

“Poboljšano iskustvo putnika danas je ključni element diferencijacije za zračne prijevoznike”.

“Ovaj pristup komercijalnom zračnom putovanju korak je promjenama prema udobnosti putnika”, rekao je Geoff Pinner, voditelj odjela Zodiac Aerospace Cabin

“Već smo dobili dosta pozitivnih povratnih informacija to od nekoliko zrakoplovnih tvrtki. Zadovoljni smo što ćemo se udružiti sa Zodiac Aerospaceom na ovom projektu koji će predstaviti novo putničko iskustvo i dodati vrijednost zrakoplovnim tvrtkama.”

Ugradnja spavaćih komponenti u A330 zrakoplove bit će dostupna od 2020. godine, dok će za A350 XWB biti spremne vrlo brzo nakon toga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.