Finca Bellavista – kad je vrijeme za potpunu promjenu svakodnevice

U jednom prethodnom postu sam se pisao o resetiranju našeg biološkog sustava i o tome kako je upravo ovaj dio godine savršen za taj proces. Isto tako naveo sam da bi idealan reset bio minimalni dvotjedni odmor na mjestu koje nas ni po čemu ne podsjeća na radnu svakodnevicu, a kako bi i mogli proživjeti i odmoriti od računala, mobitela, sastanaka, gradske gužve, na kraju krajeva i kolag i poslovnih partnera.

Takvo mjesto postoji, nalazi se u kontorliranoj prašumi južne Kostarike i namijenjeno je za prihvat izbjeglica iz uhodane svakodnevice. Nije bitko da li se radi o kratkom odmoru, o onom prijeko potrebnom dužem odmoru ili na kraju krajeva potpunoj promjeni dosadašnjeg stila i mjesta življenja.

Finca Bellavista je rajčina na zemlji

Finca Bellavista je zajednica istomišljenika koja je nastala s idejom da se jednom zauvijek kaže zbogom svakodnevnoj gužvi, stresu i urbanom životu te se vrati životu koji nam i je namijenila majka priroda – u skladu s prirodom.

Ovo kontrolirano naselje kućica na drveću smješteno je na području južnopacifičkog priobalja u Kostariki te je oko 2,5 kilometara udaljeno od najbliže urbane sredine, odnosno malog gradića, koji i nije toliko urbani. No žitelji i posjetitelji ovog mjesta ionako bježe iz urbanih sredina.

Površina naselja proteže se kroz 2.5 kvadratna kilometra prašume te je građeno da bude u potpunosti samoodrživo.

Naravno dolaskom u Fincu morate imati na umu da se vaš dosadašnji stil života mijenja na veliko, spomenimo samo neke od promjena, a to je da se WC papir odvaja od ostatka znate već čega, zaboravite na kartične transakcije, sva sredstva za pranje moraju biti biorazgradiva i slično.

A s druge strane, Finca Bellavista nudi život koji nije lišen baš svih potreba današnjice, ima toplih tuševa, ima struje, a sve dodatno što želite uživati jednostavno morate donijeti sa sobom.

Fotografije preuzete sa fincabellavista.com.