AURORA STATION Rezervirajte već sad svoj boravak u prvom hotelu u svemiru

Noćenje u svemiru koštati će vas 650 tisuća eura.

Jedna prilično ambiciozna tehnološka tvrtka, a koji nosi naziv Orion Span nudi nam luksuzni hotelski smještaj u svemiru. Hotel u svemiru nazvan je Aurora Station.

Radi se o, za zemaljske pojmove, manjem hotelu koji će ukupno moći prihvatiti najviše 6 gostiju istovremeno, a koji će oko dva tjedna uživati u svim blagodatima hotela s četiri zvjezdice plus to što će nevjerojatnim brzinama letjeti kroz svemirska prostranstva.

Naravno, ne radi se o interplanetarnim putovanjima, a za koja nam je još davno Arnold Schwarzenegger potvrdio da nisu baš najpametniji izbor, već o boravku u zemljinoj orbiti.

Za magazin Forbes, direktor Orion Spana, Frank Bunger ukratko je objasnio ovo vanzemaljski turizam:

“Gosti će biti orbiti u hotelu na 320 kilometara iznad površine gdje će proživljavati odmor u bestežinskom stanju,” te je dodao:

“Također ćemo raditi istraživanja u svemiru kao što je uzgoj hrane u takvom prostoru za vrijeme odmora, dok će gosti svoj svemirski uzgoj ponijeti na Zemlju kao suvenir. Zatim ćemo imati iskustvo virtualne stvarnosti, nešto što nam je poznato kao holodeck, a prema poznatom serijalu Zvjezdanih staza.”

Gosti će uvijek biti u kontaktu sa svojim Zemljanina putem brzog bežičnog pristupa, a jednom kad se vrate kući na Zemlju bit će dočekani dobrodošlicom dostojnom samih heroja.

Također, gosti ćete se morati pripremiti za ovj biološki denvni ritam da potpuno ne izgube pojam realnosti. Naime, hotel će svakih 90 minuta zaokružiti orbitu oko Zemlje, tako da će putnici vidjeti 16 izlazaka sunca svakih 24 sata.

Naravno, ovakav boravak u svemiru je skup. Svako putovanje koštat će astronomskih 9,5 milijuna dolara.

Uz očigledno svemirsko iskustvo, gostima će na raspolaganju uvijek biti dva člana posade koji će se potruditi zadovoljiti svaku njihovu potrebu.

Ako vam se ovaj ludi koncept svemirskog odmora sviđa, Orion Span prima akontacije u iznosu od 80 000 dolara, a koja će vam osigurati da budete među prvima koji će putovati u svemir, a kada svemirski kolodvor za Auroru otvori svoja vrata 2022. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.