Hautlence Playground Labyrinth will waste your time

Što imaju zajedničkog Hrvatska turistička zajednica i švicarski proizvođač satova Hautlence? Smisao za humor kojeg mnogi ne uhvate na prvu te slogane kojima na neobičan način privlače pažnju.

Hautlanceov službeni slogan za ovaj proizvod, Playground Labyrint, sat ako ga tako možemo nazvati, glasi “an entirely essential yet fundamentally useless object” – posve bitan, ali u osnovi beskoristan objekt.

Što je Hautlence Playground Labyrinth?

Radi se o prastaroj igri labirint koja je ugrađea u kućište ručnoga sata i njezina funkcija je upravo to – labirit, a koja je predstavljena, među ostalim prozivodima spomenute kuće, na ovogodišnjem Baselwordlu u Baselu u Švicarskoj.

Prema riječima direktora tvrtke Hautlence, Sandra Reginellia. ideja koja stoji iza ovog sata je upravo sve ono suprotno što ručni sat simbolizira. Umjesto da pratite vrijeme, ovdje si uzimate vrijeme za sebe, isključite se na trenutak kako bi se nakog kratkog vremena kvalitetnije uključili natrag.

Ukoliko se odlučite na kupnju ovoga antisata vrlo ćete vjerojatno u društvu ispast u najmanju ruku neobično, a neki prijatelji će se usuditi čak i zadirkivati, no, spomenete li im cijenu i činjenicu da ih je proizvedeno svega 18 komada, povući će sve što su ikad rekli.

Ovo nije sat, ovo je ručni labirint koji košta 12 000 švicarskih franaka.

Hautlence Playground Labyrinth
Hautlence Playground Labyrinth