ORIGINAL GRAIN Kupite elegantan, a povoljan ručni sat te omogućite sadnju 10 novih stabala

Tvrtka Original Grain se nakon uspješne Kickastarter kampanje odlučila na nastavak proizvodnje iznimno elegantnih i ekoloških satova inspiriranih Pacific Northwestom. Naime njihovi satovi se rade iz 100% egzotičnog i samoodrživog drveta kao što su pau rosa (palisandrovo drvo, rosewood), američki javor, mahagonij te od korištenih bačava viskija.

Samo korištenje drveta u kombinaciji sa nehrđajućim čelikom daje do znanja da je osim ručnog rada ovdje puno toga uloženo u samu estetiku sata.

Na raspolaganju su nam dvije kolekcije satova i to Minimalist i Barrel. Obje kolekcije, odnosno sve satove pogoni Japanska Miyota bazirana na Quartzu, a razlika između dviju kolekcija je u samoj veličini i dizajnu gdje je Minimalist, a u pravom smislu te riječi, izuzetno jednostavnog dizajna sa kućištem debljine svega 6,7 milimetara te promjera 40 milimetara. S druge strame Barrel kolekcija koja je rađena od mahagonija i palisandrovog drva su nešto većeg kućišta promjera 47 te 43 milimetra.

Spomenimo da drvo koje se koristi u izradi ovih satova ima poseban FSC certifikat Savjeta šumarskog udruženja, a čime se dokazuje da se radi o materijalima isključivo od egzotične tvrde drvene građa.

Spomenuli smo da se radi o kombinaciji nehrđajućega čelika i drveta čime se osim elegancije dobiva ta neka specifična sofisticiranost u kombinaciji s modernim dizajnom, a opet daje dojam sata namijenjenoga pravim avanturistima.

Original Grain kolekcije satova dostupne su online, besplatna dostava diljem svijeta, a najzanimljivije je da se radi o satovima doista prihvatljive cijene od 150ak dolara.

Ako vam to još nije dovoljno, onda spomenimo za kraj još i činjenicu da tvrtka za svaki prodani sat posadi 10 drveta, a u partnerstvu sa neprofitnom organizacijom Trees.org, te zajedno planiraju samo ove godine posaditi preko milijun novih stabala drveta.