Noviteti u dva posljednja Luminor modela su 3D štampano kućište i prikaz mjesečevih mijena

Luminor serija Panaraiev je Tribute to Galileo Galilei jer Zemlja ipak nije ravna ploča.

Dvije nove uzdanice Paneraieve linije Luminor su L’Astronomo i Lo Scienziato. L’Astronomo Luminor 1950 Tourbillon Moon Phases Equation, a kako je puni naziv ovog modela prvi je sat brenda Panerai koji ima indikator mjesečevih mijena, a koji se nalazi na stražnjem dijelu sata.

Indikator se sastoji od gornjeg diska s prikazom vremena u formatu 24 sata te donjeg diska koji je vidljiv kroz prozorčić, a prikazuje same mjesečeve mijene.

Kućište je radijusa 50 milimetara od brušenog je titana, opremljen je GMT funkcijama, Tourbillonom te jednom od najsloženijih komplikacija Equation of Time.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”Portal Satova” link=”http://www.portalsatova.com/2015/02/01/specijalna-equation-of-time-serija-iz-panerai-a/” color=”” class=”” size=””] Dužina jednog dana je univerzalna jedinica vremena koja je izračunata na temelju jedne rotacije našeg planeta oko svoje osi, i u korelaciji s time, jedne rotacije Zemlje oko Sunca. I iako su nas svi učili kako jedan dan ima točno 24 sata, istina je ipak malo kompliciranija. Naime, orbita naše planete oko Sunca je eliptična i ako uzmemo u obzir da je naš planet “nagnut” u odnosu na ekvator, vrlo lako se može izračunati kako trajanje dana od točno 24 sata se događa svega četiri puta godišnje.

Sve ostale dane u godini vrijeme varira između +15 i -15 minuta na dan, ovisno o godišnjem dobu. Equation of Time komplikacija upravo prikazuje to dnevno odstupanje (solarno vrijeme) u odnosu na naše, lokalno vrijeme.
[/perfectpullquote]

Lo Scienziato pak je sat koji je smješten u 3D štampanom kućištu koje je rađeno metodom koju nazivamo Direct Metal Laser Sintering.

Radijusa je 47 milimetara, također je opremljen GMT funkcijama, Tourbillonom te prikazom stanja rezervne energije.