Bell & Ross Holograph i Holorum ručni satovi inspirirani Bauhaus umjetničkom školom

Bell i Ross je proizvođač satova koji su najpoznatiji po svojoj snažnoj dozi funkcionalnosti u samom dizajnu, te su tu nit vodilju, dakle spajanje funkcionalnosti, minimalizma i estetike, nastavili njegovati i dalje razvijate kroz njihove najnovije satove – Horograph i Horolum.

Dizajn inspiriran Bauhausom, njemačkom art školom koja je zatvorena još prije 7 desetljeća, a nadahnut minimalizmom, kroz čiste i utilitarističke brojčanike savršeno uravnotežuje sve elemente na satu a s ciljem što jednostavnijeg i lakšeg iščitavanja vremena. Horograph sat stoga neopisivo podsjeća na satove koje viđamo po terminalima u zračnim lukama.

Horolum sat pak je model koji je osmišljen s ciljem što lakšeg iščitavanja vremena bez obzira u koje doba dana ili noći to radili. Cijeli je sat pretežito sive boje s kazaljka koje su izrađene od legura mesinga i rodija, a brojčanik je dodatno obogaćen urezanim detaljima. I kazaljke i detalji na brojčaniku premazani sa Superluminova C3 slojem koji je ultra-fosforescentan te doista jarko svijetli u slabo osvijetljenim okruženjima.

Ova oba Bell & Ross sata imaju kućište radijusa 42 mm te vlastiti BR-CAL.302 mehanizam za automatsko pokretanje.