TAG Heuer Connected Modular 45 Full Diamond najskuplji je pametni sat na svijetu

Osim što je kućište u potpunosti izrađeno od bijelog zlata, sat je oplemenjen s 589 dijamata visoke čistoće.

Nakon što je prošlog ožujka TAG Heuer predstavio novi Connected Modular 45 ručni sat ove je godine taj isti sat nadogradio s bijelim zlatnim kućištem, koje je sada popločeno dijamantima izrezanima u takozvanom baguette stilu s ukupno 23,35 karata.

Time je na ovogodišnjim Geneva Days 2018 predstavio najskuplji pametni sat na svijetu punog naziva TAG Heuer Connected Modular 45 Full Diamond.

Kućište je radijusa 45 milimetara te je izrađeno od 18 karatnog PD125 bijelog zlata ukrašeno s 589 baguette dijamanata. S time da se 78 dijamanata nalazi na okviru odnosno koroni sata, 16 na takozvanim rogovima, odnosno spojnim ušicama te 495 na samom remenu, odnosno narukvici. Svi dijamanti su VVS čistoće, što pak znači da su izrazito čisti, a pokoje imperfekcije na njima nisu vidljive ljudskom oku.

Connected Modular 45 Full Diamond sat pokreće mehanički modul Calibre 5 kojeg je TAG Heuer razvio isključivo za svoje satove to je u potpunosti Swiss made.

Sat je razvijan u kolaboraciji s Googleom te Intelom, a sami proizvod predstavlja koncept modularnosti što pak znači da se svaka komponenta može lako ukloniti i zamijeniti, sukladno različitim raspoloženjima.

Opremljen GPS-om, Connected Modular 45 Full Diamond, vodootporan je do 50 metara dubine, ima NFC senzor koji omogućava beskontaktno plaćanje putem Android PayTM-a. Tu je i AMOLED zaslon visoke razlučivosti te više prilagodljivih TAG Heuer brojčanika iz TAG Heuer studija.

Za kraj spomenimo još da sat pokreće operacijski sustav Android WearTM koji je kompatibilan s telefonima pokretanima na AndroidTM 4.3 te iOS 9 ili novijim verzijama.

TAG Heuer Connected Modular 45 Full Diamond ima i pozamašnu cijenu od oko 150 tisuća eura.