Gospodo, evo što nikako ne smijete raditi s bradom

Internet je prepun savjeta što raditi s bradom, što ne raditi, kako raditi i slično. Ti savjeti vrlo često budu od strane spisatelja u lifestyle časopisima koji brade nisu nosili, ali postoji netko u uredu koji nosi bradu, zatim od žena koje znaju najbolje kako srediti i njegovati mušku bradu, jer su prošle sve one svojevrsnu katarzu s kosom. A brada i kosa je isto, zar ne?
Sve je to lijepo, krasno, uređeno i drži vodu. No čiju će te preporuku uzeti pri odabiru ulja za bradu? Od jedne takve spisateljice koja će vam ponuditi najbolje kozmetičke marke s najnaprednijim i posebno prilagođenim sastojcima baš za vaš tip brade, a brend je to koji je ujedno i sponzor članka, odnosno časopisa ili od dugogodišnjeg (dugogodišnje smatram s više od 5 navršenih godina, digao bih na deset, ali onda će se mnogi moji iskusni prijatelji bradonje osjetiti manje vrijednima, a što svakako nisu) bradonje koji će vam reći da promiješate malo hladno prešanog maslinovog ulja i stavite par kapi esencijalnog ulja smilja i imate savršen proizvod za vašu bradu.

Ako vjerujete bradatim iskusnjarama, evo vam četiri praktična savjeta što ne raditi s bradom. Vjerujem da znate za sve njih.

Ne nosite nikakav nakit ni draguljarije za bradu

Jasno nam je da su stari Vikinzi nosili ukrase i razne draguljarije u bradi i njima je to uspijevalo i izgledalo skoro pa savršeno. No to ne znači da možete u nekom trenutku nositi bradu i odjednom je početi ukrašavati raznim bižuterijama. Vi jednostavno niste Viking, isto tako nikad nećete ni postati, a najmanje ako stavljate bižuteriju u bradu. Isto je i sa sjekirom ili motornom pilom. Ako imate bradu i na ramenu sjekiru ne znači da ste snažan, na atmosferilije otporan drvosječa. Vjerojatnije je da ste hipster koji samo želi izgledati opako poput drvosječe. Ili Vikinga.

Pogledajte se stoga u ogledalo. Dobro pogledajte tu bižuteriju u bradi i razmislite o njoj.

Ne trimajte i ne kratite bradu prerano

Ako ste se već odlučili na puštanje brade onda očekujte da ćete prve godine imati turbulentan život s bradom. Prolazit će ona faze baš kao i malo dijete, od konstantnog negiranja baš svega, ne slušanja ono što se kaže, tvrdoglavosti, svojeglavosti i slično. I što radite s djecom? Pustite ih da se razviju i da prođu tu fazu mladosti. Isto je i s bradom. Prvih je godinu dana pustite neka raste i neka postaje individua za sebe. Nikako, ali nikao je ne trimajte. Trimanje, ponajviše prerano trimanje je kao povratak u prošlost i prolaženje svega još jednom. Ništa se neće promijeniti. Bradu pustite neka raste, njegujte je uljima, češljajte, razgovarajte s njom, napravite kompromis. Vrlo brzo će izrasti u pravog, prezentnog i osebujnog pastuha na vašem licu.

Ne dozvolite s druge strane da brada raste nekontrolirano, divlje i zapušteno

S druge se strane pitate, čemu onda trimanje i kraćenje ako puštate bradu? Ok, i ja osobno puštam punu bradu, ne trimam je već jako dugo. Možda već 10 mjeseci. No s vremena na vrijeme treba malo uposliti škare i trimer. Malo kratiti zalutale dlake, malo poravnati ispucale vrhove. Malo oblikovati tog pastuha. Dijete kad vam odraste ne pustite ga da ide glavom bez obzira. Još ga uvijek dok ste živi usmjeravate i savjetujete.

Jedite hranu, a ne nosite je sa sobom

Hrana je mnogima bradonjama početnicima problem. Ponajviše kod onih koji bradu nose isključivo zbog trenda, kao modni dodatak. Brada je dio nas, kao i prsti ruke koji se omaste kad jedete ona fina slasna rebarca s roštilja, onaj srneći bograč. No, bilo kako bilo, čime vas god hranili bradonja će uvijek kraj sebe imati maramicu, vlažnu maramicu, a kako bi nakon jela očistio bradu, baš poput prstiju ruke s kojima je trgao ono meso s kostiju. Nemojte ovdje odlaziti u jednu sasvim drugu krajnost i ne provjeriti i očistiti bradu nakon jela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.