G-Shock je u svoju najnoviju Rangeman seriju ugradio i samostalnu GPS navigaciju

A kad vam naposljetku ponestane struje u baterijama GPS možete dopuniti pomoću ugrađenih solarnih panela.

Najnoviji Casiov GPR B-1000, sat koji je dio serije Rangeman, od proljeća, kada će se pojaviti u prodaji, moći će vam, doslovno, spasiti život. Naime, sat će imati ugrađenu GPS navigaciju, a koje će vam s postojećim napajanjem omogućiti čak i 33 besprekidna sata navigacije.

No, ako ste doista zaglibili duboko u nepoznati teritorij možete koristiti ugrađeni solarni panel uz pomoć kojeg imate još dodatni sat vremena za snalaženje. Problem je jedino što ćete za taj dodatni sat trebati pričekati 4 sata koliko traje punjenje baterije putem ugrađenih solarnih panela.

Sat nudi i opciju bežičnog napajanja tako da ga u potpunosti možete napuniti za nekih pet sati. Iako vam bežično napajanje u divljini neće biti od neke koristi, iznimno je praktično za nas uredske moljce kada se nalazimo za radnim stolom, a gdje sve što je potrebno je staviti G-Shock na bežičnu ploču za punjenje. Ovakav vid punjenja omogućila je još jedna novina ovog sata, a to je što je pozadina ovog sata izrađena od keramike i debljine je svega 2 milimetra.

Još neke od značajki ovog sata su prednje staklo od kristala safira, tehnologija tri senzora (visinomjer/barometar, digitalni kompas i termometar), vodonepropusnost do pritiska od 20 bara (oko 200 metara dubine) te mogućnost nesmetanog rada i na temperaturama do -20°C.

Narukvica, odnosno remen je izrađen od karbonskih vlakana.

Sat će biti u prodaji već ovog proljeća, a što je sasvim dovoljno vremena da ga nabavite, proučite i bezbrižno ljeti krenete u osvajanje našim primorskih planina. Predviđena cijena za ovaj sat je 800 dolara.