ČUDOVIŠTE IZ JEZERA ERIE Automatski sat bez kojeg ne možete na ronjenje

Shinola je tvrtka iz Detroita koja se prije svega 5 godina odlučila krenuti u proizvodnju ručnih satova. Danas pak, nakon pet godina iskustva u ovoj branši u Shinoli imaju više razloga za slavlje.

Osim što su proizveli prvi sat namijenjen roniocima i dubinama, ovo je ujedno i prvi njihov ručni sat koji ima i automatski mehanizam za pokretanje.

Lake Erie Monster bit će proizveden u oganičenoj seriji od 500 komada, a naziv dobio je po jezeru Erie kraj Detroita, na samoj granici s Kanadom.

Uglavnom riječ se o izdržljivom kućištu promjera 43 milimetra, a koje mu omogućava da izdrži pritiske vode i do 300 metara dubine.

Pokreče ga automatski Swiss-made mehanizam Argomatic R-150 koji sadrži 25 dragulja te može spremiti do 40 sati rezerve energije. Prednji dio sata zaštićen je zatamnjenim staklom safira.

Sat odiše elegantnim i pomalo retro dizajnom, no ono što upada u oči nalazi se na stražnjem dijelu sata gdje je ugravirano mitsko biće plavih safirnih očiju po kojem je ovaj sat i dobio svoj naziv Lake Erie Monster – Čudovište iz jezera Erie.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.