CASIO G-SHOCK predstavlja najnoviji GravityMaster sat namijenjen pilotima

G-Shock serija GravityMasterom otvara svoja vrata pilotima.

Japanski proizvođač satova Casio, poznat po svojim G-Shock serijama otpornima na razne šokove nastavlja svoju evoluciju prema satovima inspiriranim pilotima zrakoplova te njihovim potrebama.

Najnoviji GravityMaster, GA1100-1A1, prvenstveno je tamni, crni sat s priličnom snažnim naznakama bijelih, plavih i crvenih detalja na prednjoj strani.

Samo je kućište nešto veće od klasičnih satova, radijusa je 52,1 milimetar što pak govori da su u G-Shocku odlučili proizvesti nešto masivniji sat, a bez previše opterećenja na samo zapešće.

Polirana kućište izrađeno je od kombinacije smole i nehrđajućeg čelika, koja ne samo da pruža elegantan izgled, već i omogućuje otpornost na vodu do dubina od 200 metara.

Sami sat ima funkcije kronografa, te osim samog mjerenja i prikaza vremena sat raspolaže i štopericom preciznosti do jedne stotinke sekunde, alarmom te namjenskim odbrojavanjem vremena.

Prikaz druge vremenske zone pak ga svrstava među satove namijenjene pilotima, odnosno svjetskim putnicima.

Sat također posjeduje i tehnologiju dvaju senzora, digitalni kompas i termometar, što pak rezultira točnim mjerenjem temperature te prikaza smjera kretanja, dakle opet bitne stavke za pilote.

Također ima ugrađeno i LED osvjetljenje, a same su kazaljke bioluminiscentne što pak znači da je u potpunosti upotrebljiv i kada padne mrak.

Casio G-Shock GravityMaster GA1100-1A1 sat će biti na tržištu negdje u 3. mjesecu ove godine, a predložena cijena će mu biti oko 250 dolara.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.