DICK TRACY Ovo je prvi pravi pametni sat 50-tih godina 20. stoljeća, a ne Apple Watch

Možda je ipak u ne tako dalekoj prošlosti upravo Dick Tracy odgovoran za nastanak Apple Watch sata pola stoljeća kasnije.

Mi nećemo kategorički tvrditi da nije. Uglavnom Dick je nosio radio prijemnik na ručnom satu 50-ak godina prije nego se toga sjetio netko u Appleu. Kome onda pripada sva čast i slava?

Prije nekoliko godina dva su brata tako krenula s izradom jednog od najpoznatijih satova, a to je onaj u Dicka Tracya.

Njihovi prvi prototipovi uglavnom su se bazirali na pojavljivanjima u stripovima, dakle braća su sat dizajnirala na osnovu crteža.

Bio je to više nego uspješan start jedne ideje u kojoj je tvrtka nakon svega nekoliko godina kupila ekskluzivna svjetska prava kako bi proizvela novu limitiranu seriju baziranu na Miyota kvarcnom pogonu smještenom u glatkom 316L kućištu od nehrđajućeg čelika.

Na prednjem dijelu sata nalazi se posebna mesingana mrežica i gumbi zbog kojih je sat identična kopija onoga u stripovima.

Nedavno pak je riješen i jedini dosadašnji nedostatak sata. A to je onaj smeđi dio sata zamišljen kao radio. Dosad je bio isključive estetske naravi, no s novom suradnjom s tvrtkom Elite Manufacturing Dick Tracy satovi dobili su novi bluetooth modul koji savršeno pristaje u taj dio sata i nadograđuje njegove osnovne funkcionalnosti.

Crowdfunding kampanju za masovniju proizvodnju Dick Tracy satova možete podržati na Indiegogo gdje možete i po povoljnim uvjetima osigurati svoj primjerak sata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.