BMW predstavio Personal Mover Concept, osobno pokretalo za transport radnika i putnika

Uglavnom, sve ide prema tome da se gibamo što manje. Jeste gledali animirani film WALL-E? Pogledajte ga.

BMW je nedavno predstavio jedan svoj koncept, odnosno vlastiti segway naziva Personal Mover Concept. Osobno pokretalo je u potpunosti električno vozilo za jednu osobu, a zamišljeno za putovanja na kraćim udaljenostima, kao što su ona na radnom mjestu.

U tvornici BMW-a.

Radnici različitih BMW grupacija pješice pređu i do 6 kilometara dnevno, a neki od njih kroz lokohodnju prenose i određeni teret.

Uprava tvrtke je to prepoznala te krenula s uvođenje vozila koja će radnicima uvelike olakšati dan.

Vozilo je širine 60 centimetara te duljine 80 centimetara, te osim prijevoza putnika ima i nešto slobodnog mjesta, odnosno platformu za teretni prostor.

Dva kotača su smještena na zadnji dio platforme, te još dva na prednji dio platforme s time da prednji imaju opciju okretanja 360°. To pak uvelike pomaže pokretljivosti osobnog pokretala.

Sva elektrika, elektronika i baterije smještene su u rukohvat pokretala.

Rukohvat se može okretati pod kutevima od 90°, a upravljač  brzine smješten je u desnom rukohvatu. Jedno punjenje baterije dovoljno je za 30 pređenih kilometara, a brzina koju pritom postiže je 24 kilometara na sat.

BMW je koncept predstavio također kao sredstvo za transport djelatnika i putnika po zračnim lukama, velikim izložbenim salonima te trgovačkim centrima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.