Gospodska posla na Barcelona Motordays

Proteklog je vikenda u Barceloni održan događaj za ljubitelje automobila gdje osim supersportskih vozila svoju ljepotu ističu i oldtimeri, a terenske osobine i off road vozila. Svoje su mjesto ovdje pronašli i električni automobili, brojna premijerna predstavljanja kao i razna natjecanja. U svakom slučaju ovogodišnji je Barcelona Motordays pokazao više od 300 izložaka na Moll de Fusta, a posjetilo je više od 150.000 posjetitelja. Osim površine veće od 45.000 m2 ovaj se događaj svojim značajem promaknuo kao najvažniji u Španjolskoj, a održan je tek sedmi puta.

Domaći proizvod, ultrasportski GTA Spano je dobio nagradu “Gold Cup” kao pobjednik Barcelona Kup Elegance natjecanja. GTA Spano ima V10 twin turbo motor obujma 7.990 cm3 sa 925 KS i 1.220 Nm okretnog momenta. GTA Spano održava svoju ekskluzivnost s ograničenom proizvodnjom od 99 vozila. Ona također ima novo dizajniran sekvencijalni 7-stupanjskim mjenjačem. S ovim novim pogonskim sklopom, španjolski superautomobil ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i dostiže najveću brzinu od preko 370 km/h.

Osim izložbe ‘uobičajenih’ super sportskih automobila ovogodišnje je izdanje obilježila tema o tehnološkim inovacijama i tzv. “Smart City”, u kojoj su električni automobili, hibridni automobili i tehnologija elektromobilnosti dijelila prostor s konvencionalnom tehnologijom. U nedjelju je događaj završio sa startom “6to6 Europe Tour”, gdje je skupina od 40 luksuznih automobila započela putovanje koje traje 6 dana na europskim cestama.