Amazfitov Bip pametni je sat čije jedno punjenje baterije traje i do 45 dana

I sve to za cijenu od 100 dolara.

Amazfit je robna marka tvrtke Xiaomi, a koju sve češće susrećemo kao proizvođača cjenovno prihvatljivih, a opet pouzdanih i dostupnih gadgeta. Posljednje što pak su nam predstavili je Bip, pametni sat za kojeg kažu da baterija može izdržati i preko mjesec dana bez punjenja.

Na prvu, na drugu, ali i na treću, gospodo, to djeluje impresivno. Većina pametnih satova muku muči s vijekom trajanja baterije do 24 sata. Razlog velikoj potrošnji energije leži u tome što Android i iOS kompatibilni uređaji dolaze s uvijek aktivnim ekranom osjetljivim na dodir, zatim uvijek aktivnim elementima kao što su treker aktivnosti (praćenje otkucaja srca) te GPS-om.

U tvrtki kažu da Bip bez problema može izdržati 30 dana s jednim punjenjem, a ako mu isključimo još neke dodatne aktivnosti koje troše energiju, baterija može potrajati i do 45 dana.

Da bi pratili sve aktivnosti, ali i primali notifikacije s telefona Bip sat se mora upariti s Mi Fit aplikacijom koju također proizvodi Xiaomi. Pa tako osim uobičajenih aktivnost kao što su praćenje koraka, pređena udaljenost te potrošenih kalorija, dobivamo informacije i o brzini gibanja, duljini samog koraka, ali i praćenje visinskih razlika.

Iako u ovom trenutku ovaj pametni sat neće biti u mogućnosti prihvatiti neke standardne aplikacije kao što su primjerice Uber i slične, niti će biti u mogućnost integracije s third-party aplikacijama, Bip je jedan relativno jeftin i pouzdan mali gadget, mjerač vremena koji će vam ponuditi više od većine sličnih mu gadgeta.

Stoga vrlo je vjerojatno da će biti objeručke prihvaćen od strane, ne tako zahtjevne, fitness populacije.