BEERJUANA Oprostite, da li je ovo najsavršenije pivo na svijetu?

Jedna sitna zamjerka ga dijeli od savršenstva.

Ovaj čudesni eliksir je osmislio Keith Villa, doktor pivskih znanosti, čovjek koji je prije kuhao Blue Moon, a sada je ušao u poduzetničke vode.

Naime, Villa je u Koloradu otvorio vlastitu craft pivovaru naziva Ceria te je s njome započeo suradnju s tvrtkom Ebbu, koja pak se bavi istraživanje kanabinoida. Zajedno tako rade na projektu razvijanja savršenog psihoaktivnog piva u kojem bi se početak djelovanja THC savršeno tempirao s početkom djelovanja alkohola u pivu.

Time bi pivski high bio savršen.

“Spreman sam uvesti još jednu pivsko ime na scenu, a s visokim udjelom u industriji, ovaj put s novom linijom sasvim uobičajenih craft piva, ali koje se isporučuju s udjelom THC-a. Danas postoji i prilika i potražnja te se pozivaju svi konzumentu da uživaju u ovom socijaliziranom načinu konzumiranja kanabisa – pijenjem, a ne samo marginaliziranim pušenjem ili jedenjem”, objasnio je Villa na službenim stranicama tvrtke.

“CBD nije komponenta koju većina potrošača traži”, rekao je Brewboundu. “On sigurno ima svoje zasluge … ali THC je ono što ljudima daje high, što pak je slično ugodnom alkoholnom pijanstvu kojeg imamo nakon dobrog piva ili vina.”

No, postoji ipak to nešto što ovo pivo ne čini baš 100% savršenim pivom na svijetu, a to je što nema alkohola. Pivo je dakle bezalkoholno, Naime, zakoni u državi Kolorado, a ujedno jedino mjesto gdje će se moći proizvesti, kupiti i konzumirati ovo pivo, ne dozvoljavaju dvije psihoaktivne supstance u pivu, THC i alkohol.

“Ceria će se proizvoditi baš kao i svako drugo alkoholno pivo, a koje će sadržavati sve potrebne arome i okuse normalne pive. Nakon što je pivo gotovo kreće se s eliminiranjem alkohola i infuzijom kanabisa u njega”, objašnjava Villa.

High trave uz krasni okus piva, nešto je što očito postaje sve traženija kombinacija mežu korisnicima ovih dviju supstanci. Iskreno ne čudi nas, pivo je na mjestu.

Nedavno su i dva pivska diva, Corona i Modelo, uložili oko 200 milijuna dolara u jedan kanadski startup koji se bavi istraživanjem i razvijanjem uporabe kanabinoida.

U svakom slučaju, ako imate dovoljno sreće da živite u Coloradu ili ćete to ostvariti u bliskoj budućnosti…smatrajte se uglavnom…jednom sretnom osobom.

Aha…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.