LEPI DEČKI BREWERY U Čakovcu i Međimurju je uvijek bilo finog piva

Ima jedna međimurska narodna Međimurski lepi dečki, vu širokaj gačaj

Čakovec je već neko vrijeme dio obitelji nezavisnog pivarskog svijeta. Više od godinu dana pak u industrijskom zdanju Stari Hrast uspješno funkcionira pivovara Međimurski Lepi Dečki.

Uz pivnicu Stari Hrast i istoimeni restoran tako se smjestio pogon kapaciteta 28 000 litara koji također izrađuju domaće snage, Letina. Svi pak dobro znaju tu čakovečku lokaciju upravo zbog vrhunskih burgera i rebara s roštilja.

Što se tiče klasičnom American pale ale stila tu se na tapu, u flaši, ali u limenki može pronaći Kaj-el.

Dok se ljubitelji pšeničnog piva griju ili hlade, a ovisno o vanjskim uvjetima, uz Nikola Zrinski čakovečki.

Nedavno je njihov pivski opus bogatiji za još dva stila, i to brown ale Mina, kao homage nekadašnjoj rudarskoj industriji ponajviše na području grada Mursko Središće. Radi se o tamnom aleu kuhanom iz 6 vrsta slada te obogaćeno samo cvjetnim i citrusnim hmeljem Amarillom.

Uz Minu pivovara je bogatija za još jednog poznatog Međimurca, Rudolfa Steinera. Steiner je organsko pivo kuhano iz dva organski uzgojena slada koji je posebnim prijevozom dovezen iz Belgije te obogaćeno s dva organski proizvedena hmelja iz Engleske.

Steiner pivo se zbog svoje malo specifičnije proizvodnje kuha kao sezonsko pivo, a kad i hoće li jednog postati stalni rezident ovisi o gladnim i žednim grlima.

Lepi dečki su najavili svoja izdanja u kegovima, flašama i limenkama koje će sami puniti u mobilnoj punionici limenke. Tu će punionicu moći koristiti i drugi proizvođači piva i sokova. Dečki dogovaraju i pokusne nasade ječma s međimurskim poljoprivrednicima. Cijela je priča jako dobro zaokružena, krediti su dignuti, a ono što posebno veseli jest da u razgovoru s Radekom osjećate da pokušava nabavljati lokalno i podržati lokalne priče – kad govori o restoranu, mesu, siru, vinu…

Što pak se tiče planova, sve je vrlo ležerno.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”Danijel Radek, LDB” link=”” color=”” class=”” size=””]Vizija je jedan dobar bavarski biergarten. Opušteno, uz dobro pivo i pozamašne količine kvalitetne hrane.[/perfectpullquote]