DOBRA VIJEST? Znanstvenici tvrde da su otkrili izvanzemaljske bakterije

Indijska Organizacija za istraživanje svemira tvrdi da je otkrila tri tipa bakterija koj do sada nisu zabilježene na Zemlji.

“Eksperiment, proveden uz pomoć balona za velike visine, mogao bi biti veliki dokaz postojanja života izvan Zemlje, kaže ugledni astrofizičar Jayant V. Narlikar.

U govoru povodom Dana laboratorija fizike svemira na temu “Potraga za životom izvan Zemlje”, Narlikar je istaknuo da je “izvanzemaljski život moguć”.

Govoreći pred elitnom skupinom znanstvenika i istraživača u Thiruvananthapuramu na jugu Indije, Narlikar je rekao da su kroz pokuse koje je proveo ISRO otkrivene tri vrste bakterija koji do sada nisu bile poznate Zemlji.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Otkriće izvanzemaljskih bakterija naglašava mogućnost života izvan Zemlje i to je dobra vijest za čovječanstvo”, izjavio je profesor R.K. Chaudhury iz Indijskog instituta za astrofiziku.[/perfectpullquote]

“Izvanzemaljski život mogao bi postojati jer se osnovni elementi života mogu nalaziti na nekim nebeskim tijelima u drugim galaksijama. Uz suvremeni tehnološki napredak moći ćemo već u bliskoj budućnosti pružiti uvjerljive dokaze o životu izvan granica Zemlje”, rekao je profesor Narlikar.

Profesor Narlikar poznat je po svom radu u kozmologiji, naročito na području alternativnih modela popularnog Velikog Praska. Bivši je predsjednik Odbora za kozmologiju Međunarodne astronomske unije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.