Ako vam partnerica ovo ponavlja, među vama je gotovo

Izvor: 123RF

Ljubavni krah nešto je što nitko ne priželjkuje, ali ponekad sudbina uplete prste i sama bira kako će se stvari razvijati. Ako mislite da u vašoj vezi ili braku samo cvjetaju ruže, pogledajte izjave za koje psiholozi tvrde da ih izgovaraju samo partneri koji vas više ne vole.

“Ako ti se ne sviđam, nađi si nekog drugog.”

Ove riječi su klasičan znak manipulacije. Partnerica se ne želi promijeniti i vjeruje kako biste trebali prihvatiti svako njezino ponašanje. Ako vam se to ne sviđa, vrijeme je da potražite nekog drugog.

“To je tvoj problem!” ili “To nije moj problem!”

Ove riječi su poprilično jasan znak da je vašoj vezi došao kraj. Ako partnerica nije zainteresirana za vaše probleme, čak i kada zatražite pomoć, to je jasan znak da joj nije stalo do vas.

“Ali stvarno te volim.”

Možete pomisliti da vas zbilja voli, ali riječ “stvarno” se obično koristi kad partnerica osjeća krivnju i pokušava dokazati da vas voli. Te se riječi često koristite kao izgovor za loše ponašanje.

“Ne vjerujem ti ni riječi.”

Ove riječi uglavnom koriste osobe koji žele pokazati dominaciju. Svaljujući krivnju na vas, žele sebe prikazati nevinima, čak i u situacijama koje nisu vaša krivica. Vjerojatno partnerica samo traži povod za svađu.

“Ne moram ti se opravdavati!”

Naravno da ne biste trebali ispitivati partnera o svakom pojedinom koraku niti tražiti da vam javlja gdje je i s kim je. Normalno je da partneri jedno s drugim žele podijeliti kako im je prošao dan ili da su naišli na neki problem. To su samo normalne ljudske potrebe, ali ako partnerica ne želi pričati o tome što se događa u njenom životu, vjerojatno ju nije ni briga što mislite o tome.

“Radi što god hoćeš.”

Ove riječi označavaju da se partnerica distancira i da je ravnodušna prema vama. Ne zanima ju što ćete učiniti i hoćete li pronaći zajedničko rješenje za vaš problem. Želi da sami riješite situaciju, a ne želi s tim imati veze.

“Pretjeruješ i dramatiziraš bez razloga.”

Partnerica će upotrijebiti ove riječi kada joj pokušate izazvati osjećaj krivnje. Trebali biste razmisliti postoji li mogućnost da doista pretjerujete. Objasnite joj što vas doista muči. Razgovor ne može završiti ovim riječima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.