Vrijeme je da saznate što je to G točka i kako ju pronaći

g točka
foto: 123RF

Stručnjaci još uvijek raspravljaju postoji li to misteriozno područje na ženskom tijelu, dok žene diljem svijeta tvrde kako su im orgazmi koji uključuju G točku zauvijek promijenili seksualni doživljaj.

Za slučaj da G točka uistinu postoji, odlučili smo istražiti što je ona uopće i kako ju pronaći.

Što je G točka?

Grafenbergova ili G točka je erogena zona vagine čijom se stimulacijom može postići orgazam, ženska ejakulacija i seksualno uzbuđenje. Ona se nalazi uz unutarnji vaginalni zid ili gornji zid ako žena leži na leđima, no njen položaj može varirati.

Kako pronaći G točku?

G točku najlakše je pronaći prstima. Kada dođete do nje, osjetit ćete malo hrapaviju teksturu sluznice, nešto slično narančinoj kori. G točka ponekad može biti uvučena, stoga ne odustajte ako ju ne nađete iz prve, već nastavite tražiti. Lagana nelagoda i potreba za mokrenjem koju neke žene mogu osjetiti znak je da se G točka nalazi u blizini.

U situaciji u kojoj koristite prste, predigra je iznimno važna. Nekoliko minuta fokusirajte se na ljubljenje i milovanje negenitalnih područja prije nego što se „bacite na posao“. Pronalazak G točke bit će vam olakšan ako je žena uzbuđena. Uz to, korištenje lubrikanta učinit će joj stvari još ugodnijima. Ako je žena na leđima i vi umetnete prst s dlanom okrenutim prema stropu, gornja strana njene vagine je područje koje ćete dodirivati tako da savijate prst u „dođi ovdje“ pokretu, kao da pokušavate doći do njenog pupka s unutarnje strane.

Za one kojima seksualne igračke nisu strane, mogu pomoću njih pronaći G točku svoje partnerice. Čak postoje i posebno dizajnirani vibratori zaobljenog vrha koji olakšavaju pronalaženje G točke. Zaobljeni vrh je potrebno usmjeriti prema trbuhu, započeti sa stimulacijom i pustiti partnericu da uživa.

Najbolje poze za stimuliranje G točke

Poze koje dopuštaju malo veću kontrolu nad pokretima pomoći će da otkrijete koja vrsta stimulacije ima najbolji učinak kod vaše partnerice. Ovo su 3 najbolje poze koje mogu pomoći u stimulaciji G točke:

Pseća poza

Pseća poza izvrsna je za kontrolu pokreta. Za vrijeme penetracije, neka se vaša partnerica nagne na podlaktice ili pogurne svoje bokove unazad.

Kaubojka

Poza kaubojke će vašoj partnerici omogućiti potpunu kontrolu ritma, dubine i kuta penetracije. Umjesto kretanja gore-dolje, sugerirajte svojoj partnerici neka se kreće naprijed-nazad što će stimulirati područje G točke.

Škare

Kod ove poze vi i vaša partnerica trebate ležati okrenuti jedan prema drugome. Ako joj je udobnije, partnerice može prebaciti i nogu preko vas. Vi morate koristiti kratke i pliće pokrete kako biste lakše pogodili G točku. Iako se na prvu čini malo nespretna za izvođenje, najvažnije kod ove poze je dobro se namjestiti.

Kako stimulirati G točku?

Sada kada znate kako ju pronaći i u kojoj pozi, vrijeme je da naučite stimulirati G točku. Koristite se istim pokretom kako bi nježno masirali pronađeno područje. Isprobajte više vrsta pritiska i brzine kako bi pronašli onu koja njoj najviše odgovara.

Pitajte partnericu kakav je osjećaj i prema tome prilagodite svoje pokrete. Postoji mogućnost da joj se neće svidjeti osjećaj, posebice ako je u prošlosti imala problema s pronalaženjem svoje G točke. Ako je tako, nemojte forsirati i pokušajte ponovno sljedeći put. Ponekad je potrebno nekoliko pokušaja ili joj stimulacija G točke jednostavno ne odgovara.

Erogene zone kod žena

Na sreću onih koje ne uživaju u stimulaciji G točke, postoje i druge erogene zone na tijelu. Žene i dalje najčešće dožive orgazam preko stimulacije klitorisa, stoga je to dobro mjesto za početi. No, neke žene osjete uzbuđenje, a ponekad i vrhunac, dodirivanjem bradavica, usnica, ušiju, vrata i nožnih prstiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.