MLAĐE JE SLAĐE I TOČKA Muškarcima se sviđaju mlađe žene, bez obzira koliko imale godina

To je jedan od rijetkih prastarih spolnih stereotipa koji je zapravo utemeljen i na znanstveno dokazanoj činjenici: heteroseksualni muškarci vole mlađe žene, bez obzira koliko imale godina.

Međutim, nova studija o dobnim granicama potencijalnih i stvarnih seksualnih partnera otkrila je da se, suprotno popularnom uvjerenju, muškarcima preferirani dobni raspon zapravo širi kako stare. Drugim riječima, ne privlače ih samo mlađe žene.

To ne znači da muškarci još uvijek ne žele žene u dvadesetima. U stvari, istraživanje je pokazalo da će najmlađa dob za koju muškarci tvrde da ih privlači ostati ista bez obzira koliko su oni ostarili, tj. 40-godišnjaku će i dalje biti napeta veza s 22-godišnjom ženom, a isto će biti i kada navrši 50 i 60 godina i tako dalje.

Studija psihologa sa Sveučilišta Åbo Akademi u Turku, Finska, objavljena u časopisu PsyArXiv, potvrdila je da žene imaju puno uži dobni raspon: preferiraju muške partneri koji su stariji od njih ili su oko njihovih godina.

Kada je riječ o objašnjavanju tih ključnih razlika među spolovima, glavni autor studije Jan Antfolk kaže da se muško preferiranje mlađih žena mogu razumjeti u smislu osnovne evolucijske teorije.

Evolucija je tako htjela

“Prirodna selekcija vjerojatno je oblikovala seksualne strategije muškaraca kako bi uključila posebni interes za vrlo plodne, mlade žene”, rekao je.

“No, budući da su žene, u mnogim slučajevima, više izbirljive u odnosu na seksualne partnere, većina muškaraca ne bi mogla pronaći partnera, osim ako njihova seksualna motivacija ne bi bila inkluzivanija”, kaže.

“Ljudi imaju tendenciju dugotrajnih seksualnih veza, a to ne bi bilo moguće kad bi svi muškarci bili (samo) zainteresirani za mlade žene”, zaključuje.

Antfolk i njegov tim došli su do svojih zaključaka na temelju uzorka od 2.655 odraslih osoba.

A otkrili su i da, unatoč muškom interesu za mlađe žene, njihova seksualna aktivnost odražava njihovu vlastitu dobnu skupinu: iako muškarci preferiraju žene u dvadesetima, možda ne moraju biti seksualno kompatibilan s njima.

Međutim, Antfolk naglašava da rezultati pokazuju kako su muškarci manje opsjednuti mladi ženama nego što se to općenito vjeruje.

“Opustite se, nije većina muškaraca zainteresirana za mlađe žene”, kaže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.